marți, 3 februarie 2009

oglinda cere puricare

monkey

Oglinda, ce obiect seducator. Cum o vedem, cum ne pierdem. Si nu ma refer la faptul ca suntem coplesiti de cat de frumosi suntem. Ma rog, eu mai patesc si asta. Dar nu acum. Nu in postul asta.

Ci la imposibilitatea de a ne abtine sa ne purtam decent in fata ei. Oglinda de la baia noastra este cel mai inofensiv obiect. Cand o vedem, ne vine doar sa ne spalam pe dinti. Si poate sa aplicam si putin machiaj. Si gata.

Dar celelalte oglinzi din viata noastre. Peste care dam pe la altii pe acasa, in hol. Sau prin dormitoare mai cu concept, asa. Prin masini aflate in plin trafic. Astea sunt oglinzile care scot din noi un personaj nou, lipsit de idei preconcepute.

Doamnelor si domnile, acesta este maimuta. Tadaaaa.

Am observat ca gasim oglinda din lift ca fiind una din cele mai provocatoare. Cum o vedem, ne apropiam obraz in obraz cu ea. Si incepem sa ne uitam in gura. E lumina puternica in lift si vine fix de sus. Asa ca ne vedem cotloanele gurii ca nicaieri in alta parte.

Chiar nu conteaza cine mai e cu noi lift. Uitam de existenta lui si incepem sa ne scalambaiam, sa deschidem gura la maximum. Sa ne uitam ce avem in spate acolo, dupa ultimele masele. Dam si cu degetul, verificam, ne strambam.

Vedem stupefiati branza de la pranz, prinsa delicat de baza incisivilor. O luam speriati de acolo, ca e rusine. Ce sa facem cu ea? Pai ori o inghitim, sugandu-ne degetul. Ori o stergem pe shest de pantaloni sau la repezeala de peretele liftului.

Noroc ca e calatoria scurta. Pentru ca altfel am ajunge probabil sa ne scotocim si prin alte locuri dosnice din fiinta noastra pamanteana. Care, sa fim precisi, n-are nicio legatura cu fiinta noastra astrala, de mare angajament.

Oglinda din masina, cand suntem prinsi in trafic, este clar pentru cosuri si puncte negre. Nu ca sa vedem cine e in spate. A, si pentru inventarierea parului din urechi. Eu n-am dar am vazut la altii. Care insa nu se lasa smuls cu una cu doua. Ca nu e pozitia buna. Dar asta nu inseamna ca nu merita sa incerci totusi.

La semafor poti sa storci doar jumatate din cos, ca nu e timp. Dar pot sa-l termini sigur in conditii ok la urmatorul. Ai lumina naturala, si nici nu esti prins cu vreo alta ocupatie care sa te tina din asta.

Iar pe soferii din jur nu o sa-i mai vezi in viata ta. Si oricum, si ei fac acelasi lucru. Acum e momentul.

Oglinda din sala de aerobic este dintre cele mai ademenitoare. In primul rand este uriasa. Si cum instructorul intarzie mereu. Este salonul nostru personal de cosmetica delicata in vazul lumii.

Toate femeile care vin mai devreme sunt lipite de oglinda. Ca mustele de borcanul cu miere. Mijim ochii la ea, intoarcem diferite fatete ale fetei pentru o mai buna vizibilitate.

Impingem cu limba in obraz ca sa punem sub lupa potentialele chestii care tind sa ne scape de la inspectie. Pentru ca acolo uite, sub pomete, nu bate soarele.

Mai sunt si momente cand sunt tare fericita. Si atunci dansez goala in fata oglinzii, iesita de la dus. Cu un microfon improvizat, si cred ca sunt Madonna. Dar nu se pune cred, e offtopic. Nici nu stiu ce mi-a venit sa zic de chestia asta. O cireasa guraliva.

As vrea sa iau credit numai eu pentru comportamentul asta. Dar am vazut ca mai toata lumea face la fel. Si crede ca spatiile care poarta intamplator oglinzi nu sunt mijloace de transport. Sau locuri unde ai venit pentru ceva anume.

Ci sali de igiena personala puse la dispozitie de catre municipalitate, firmele mari de masini sau prieteni. Iar oglinda, ea cere puricare atenta pana la loc comanda. Altfel nu are niciun rost. Si degeaba e pusa unde e pusa.

11 comentarii:

Monica spunea...

bravo, ma gandesc la treaba asta de foarte mult timp! eu as pune o camera de luat vederi in spatele unei oglinzi de lift, sa vedem dupa ce si cum:))))))))
__________
PS: nu-ti spun cum reactioneaza lumea in magazinele cu lucruri pentru casa, cand dau de oglinzile care maresc. cine stie cate puncte negre se storc acolo pe ascuns:)

Anonim spunea...

hmmm, nu ma incadrez in tipar :( oglinda de la masina nu o folosesc decat in scopuri de driving...liftul mi se pare in general un loc destul de murdar si de aceea nu mi-as stoarce cosuri si tot ceea ce implica atingerea fetei, in schimb....dintii ii analizez, recunosc :)

lya

LiaLia spunea...

Hihihihi, oglinzile ca oglinzile, da' ce maimuţăreală şi paşi de cat-walk când trecem prin dreptul unei vitrine! Cea mai stranie senzaţie am trăit-o în primele zile după ce m-am făcut prima dată blondă, acu vreo 5 ani. Eram uluită şi beleam ochii la blonda din oglindă şi nu mă recunoşteam! Ca să nu mai zic că în perioada aia aveam gagic discromat şi oglindită în ochii lui aveam părul verde!

Anonim spunea...

Ah oglinda din lift. De dimineata cu ochii adormiti oglinda din baie poate n-a fost atat de dureroasa dar acum, imbracat la costum, cu mintea ascutita, pregatit pentru discutii sau intalnire oglinda din lift e ultima dureros de reala si o ultima ocazie de a ingheta zambetul calm, hotarat.

Anonim spunea...

Si oglinzile din cabinele de proba; da' bine, acolo nu te vede nimeni ce faci :)

ajnanina spunea...

de fapt bietele oglinzi nu ne cer nimic, noi cerem alte imagini cand ne uitam in ele...

another cherry spunea...

Monica, iti dai seama ce filme am face daca am alege cele mai bune momente din spatele liftului? :P

@Lya: Haide ca esti in tipar. Uite ca ceva-ceva tot faci si tu acolo, nu esti chiar inocenta:)

LiaLia: cred ca cel mai tare se distreaza angajatii din magazinele aflate la strada, cu geamuri oglinda, in care trecatorii isi fac freza, se uita abisal si isi aranjeaza fusta:P

@len.ro: deci pe tine te cam descurajeaza uitatul in oglinda...recunosc ca nici mie nu imi face cinste, mai ales cand nu am dormit destul. dar tu, tu, nu te purici deloc?:)

thea, nu te vede, dar oglinzile astea nasc monstri. pentru ca au nu stiu ce lumina speciala care iti arata pana si cele mai infime defecte. si te face sa te gandesti: de ce sa investesc eu in bluza asta, cand oricum arat in halul asta?:))

Ajinanina: oglinda nu uita, oglinda nu iarta:P

LiaLia spunea...

Ah, Cherry :))) Mi-am adus aminte de o oglindire anume :D Am ieşit din bloc, fustă, decolteu (deci, total NU genul meu, dar în ziua aia dăduse strechea în mine). Mă simţeam straniu şi incomod. M-am uitat în jur, nimeni pe stradă. M-am fixat în faţa unei portiere şi tacticoasă, în geam, mi-am aranjat sânii în sutien, mi-am ridicat puţin fusta pe şolduri şi mi-am scos şi chiloţii din, mă scuzaţi, dos. Foarte încântată că nu mă văzuse nimeni. Până s-a iţit, de pe scaunul şoferului, un cap rânjit care mi-a făcut gestul ăla cu degetul: Eşti OK! Am tăiat-o înapoi acasă şi mi-am pus un tricou şi nişte blugi :))))

Anonim spunea...

Astept cu interes postul despre oglinda de pe tavanul dormitorului si despre cea din jurul cazii de la baie. Sa-mi dai un bip cand e gata ! ;)

Anonim spunea...

@ lia ->
Chilotii si sutienul nu sunt deloc practice, trebuie sa recunosti ... :D

Anonim spunea...

@another cherry: cand am citit despre oglinda din lift am avut in cap imaginea unui lift dintr-o banca, cu lumini in tavan si sigur o camera de vederi printr-un colt, un mediu cam ostil intr-adevar. La puricat ma indeamna mai curand oglinda rotuda cu doua fete luata de la ikea. O fata mareste si nu ma pot niciodata abtine sa nu scot limba :) In rest am prea putine oglinzi: una pe casa scarii inca in invelitoare asteptand cu rabdare reparatiile promise si de obicei merg cu bicicleta asa ca la stop ma uit la voi cum va uitati in oglinzi :P