sâmbătă, 21 februarie 2009

poveste chinezeasca cu participatiune romaneasca

DSC09312

Azi constat cu placere ca este nu codrul, ci chinezul cel care este frate cu romanul.

Dupa cum explicam mai acum vreo 2 posturi ca vrem sa facem. Ma vad cu lamaie si eCostin in parculet sa ducem cate ceva chinezilor. Din mai multi cititori sensibilizati care s-au anuntat pe dasiprimeste. La fata locului este doar lupul negru.

Care fara prea multe menajamente cumpara imediat haine pentru cativa chinezi de imbracat de sus pana jos. Si alti cativa chinezi jumatati de sus.

Merci lupule alb de bun ce esti. Merci ca ai venit desi stiu ca nu prea erai in apele tale. O sa fac incantatii pentru bila aia a ta.

DSC09198

DSC09199

Cu 200 de lei, (dintre care jumate sunt trimisi din strainatate) de la Sabina, Lucian si Ionut. Mergem la supermarket sa alegem ceva cat mai potrivit.

Dar apar tot felul de dileme. Oare chinezii mananca branza? Ce conserve sunt cele mai potrivite petnru chinezii care nu au nimic si sufera de frig?

Pana la urma lasam presupunerile. Si alegem in functie de cantitate/pret. Oricum nu avem cum sa le luam mancare chinezeasca, ca doar suntem in Romania. Asa ca...

Rezulta 5 pungi pline ochi cu paine, conserve de carne, tocana si conserve de legume, si croissantes si tigari. Si alte maruntisuri.

DSC09207

Ajungem si se porneste un ropot de aplauze. Chinezii sunt multi si marunti si incredibil de draguti. O armata intreaga de teracota care a inviat. Vin si iau ce le-am adus fara sa se buluceasca, desi situatia lor e clar disperata.

DSC09218

Cred ca cel mai mult s-au bucurat de tigari. Le impart repede intre ei. Si se apuca de fumat instant. Ca un fel de demo pentru noi. Sa vedem noi ca i-am facut fericiti.

DSC09224

Pentru ca afara e soare, pare ca de fapt chinezii au iesit sa se plimbe putin prin Herastrau. Sa-si dezmorteasca oasele lor mici, chinezesti. Zero mizerie, ii vad cum strang fiecare gunoi si il duc la cos.

Mie in continuare mi se pare ca ma uit la copiii celor care au facut pentru cireasa. Si alti copii mioritici. Creioane si ascutitori si penare si gume de sters care miros frumos, a strainatate.

DSC09303

Cat timp stam acolo, mai vin multi romani si aduc diverse chestii. Paturi, mancare gatita, medicamente. E sambata mortilor si sunt bucuroasa sa vad ca romanii sunt generosi cu vii. Chiar daca au ochii mici si lunguieti.

DSC09254

Mai ales sunt doua doamne care poarta blanuri si au venit cu termosuri mari pline cu...tzeai chinezesc. Imi zice unul din chinezi, care imi intinde si un pahar. El mie.

DSC09236

Exista amenajate niste corturi dintr-un celofan, asa. Dar nu sunt suficiente pentru toti chinezii. Chiar daca ei sunt la fel de mici ca mine. Pe soare lucrurile arata mai putin dramatice. Noaptea trebuie sa fie oribil.

DSC09265

Exista si bidoane cu apa si si un maldar de paine. Si o stiva cu alte alimente. Dar nu-mi dau seama cat o sa le ajunga. Aflam de la unul din chinezii lideri, care rup romaneste, pardon "lomaneste". Ca mai au de stat o luna pana se intampla ceva. Nu stim exact ce.

DSC09319

O sa ne intoarcem chinezilor. Pentru ca ca ne-ati emotionat cumplit. Mie si acum imi mai tremura codita. Si am pielita subtire de cireasa mai roz decat normal. O sa ne intoarcem cu intariri.

Later edit: film pe hotcity, aici.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Ce frumos si emotionant. Felicitari!

Anonim spunea...

prietenul la nevoie se cunoaste :)

Anonim spunea...

Hm. se poate spune ca a venit dragobetele la cetatenii chinezi. Frumos gest.

another cherry spunea...

@The Arrow: da, chiar emotionant e cuvantul. M-am cam pierdut cu firea.

codo, acum am cateva zeci de prieteni chinezi:)

TiBi: n-am dus inimoare de plus, dar a fost ok, zic eu:P

Anonim spunea...

poate ma anuntati si pe mine cand va mai duceti la galbiorii astia amarati...parca imi vine mai mult sa le dau lor, care au venit de la mii de km departare sa munceasca, in definitiv, pt noi...decat celor care stau in interesctii si prefera sa-mi zoiasca mie parbrizul...so, daca "o strigare" nu e mult, la urmatorul transport, daca mai exista, poate pot pune umarul...adresa e in detaliile comentariului...

LiaLia spunea...

Cherry, ce frumos şi mărinimos!!! Eu am fost plecată în weekend, dar acum sunt prezentă şi caut pe acasă lucruri, cumpăr şi nişte ţigări şi diverse şi mă prezint la datorie de omenie. Spune doar când mai mergeţi, să se adune mai multe! Pupez fructele cele mai drăguţe şi omenoase!

Anonim spunea...

cand mai mergem?
si sa stii ca te inteleg cu emotiile. si eu era sa bag in marsarier in loc sa bag a-ntaia. e o experienta un pic nerveracking.

Anonim spunea...

Ciresico, sper sa-ti placa scurta prezentare pe care ti-am facut-o pe FYT ->
http://fuckyoutovarasi.blogspot.com/2009/02/prima-cireasa-din-viata-mea.html :D

another cherry spunea...

@bendernostradamus: okidoki, multumim frumos. cred ca mai mergem o data in weekend si te anuntam.

LiaLia, si fructele te pupezeaza pe tine:). Cred ca mergem in weekend, deja am mai strans astazi, fara sa cerem nimanui, 300 de lei, deci avem de investit:)).

codo, mergem din nou in weekend, o sa incerc sa ma prind pana atunci ce mai au nevoie. daca nu, ducem tigari si o sa se bucure napraznic:)

FYT: sa recunosc ca m-a apucat plansul? Poate n-ar fi bine pentru imaginea mea. Dar da, s-a intamplat. Pe la miezul noptii.

Anonim spunea...

La cati chinezi au bizuri in Bucuresti ar trebui ca acesti napastuiti sa traiasca boiereste.

Dar se pare ca nu doar romanii in strainatate nu se mai cunosc decat daca pot sa se jecmaneasca intre ei.

mamica de Sebastian spunea...

Plecaciuni in fata ta si a celor care au organizat totul.Mi-au dat lacrimile,bietii oameni..

another cherry spunea...

FYT: mda, oamenii sun cruzi si indiferenti cateodata, indiferent de natie:-(.

Mamica de S: noi am facut un graunte de nisip in toata chestia asta, dar tot a contat:)

dexter spunea...

nu nu nu!
stiu ca sunt enervant, rigid si inacceptabil!
dar
intocmai cainilor vagabonzi[si nu vreau sa surprind diferentele de specie] care in momentul in care le arunci o felie de salam iti stau pe cap toata ziua, cu toata haita daca e posibil, e si cu chinezii care se simt "protejati" de actele caritabile pe care le desfasurati voi. nu contest gestul, nevoia de a ajuta un aproape la nevoie, este laudabil, si imi scot palaria in fata acestor tot mai rare dovezi de umanitate. dar rezultatul e trist. pentru ca a doua zi vor veni copiii, bunicii, strabunicii chinezilor. vor face cartiere, orase, judete.
daca ai un ban in plus, mult putin, da-l prima data unui roman la nevoie. stiu ca suna ipocrit, dar e singura definitie actuala a nationalismului.

imi cer iertare daca am deranjat
s-aveti bafta!