duminică, 28 iunie 2009

cireasa si cistita necinstita

pee

*Acest post este despre ceva ce o femeie n-ar trebui sa vorbeasca, fiind un topic putin rusinos, asociat zonei inghinale. Dar cireasa nu cunoaste sentimentul asta, nu.

Parte dintre voi stiti ce inseamna cistita. Parte nu, si atunci sa explic in cuvinte putine: un fel de infectie pe care o au fructele. Si care se manifesta prin usturimi si dureri si frisoane atunci cand fac ele pipi.

Cistita vine de neunde si cand nu te astepti si pleaca cu greu. Poate fi declansata de frig la picioare, un microb rebel, sex apasat, sau o combinatie intre toate astea, in procente greu de dibuit.

Cireasa poate sa indure diverse dureri metaforice si fizicesti, dar senzatia cu care vine cinstita ba. Dardaind de friguri in toiul verii si mergand des la toaleta sa faca pipi desi nu mai are de unde, ca ea e maruntica, cirasa o ia razna.

Prin urmare, ar semna cu usurinta orice i s-ar baga sub nas in momentul in care este bantuita de flagel, daca solicitantul i-ar promite ca astfel se va izbavi. Norocul ciresei ca nu ii stie toata lumea slabiciunea.

Altfel probabil ca ar tot fi solicitata de catre semeni sa le coseasca iarba crescuta mare si sa o organizeze apoi frumos in capite in forma de inima. Grabeste-te cireaso, ca apune soarele. Si nu vrei tu sa uiti ca ai vezica?

Sa se taraie pe burta in pesteri umede, cautand un organism nou ce pare sa aiba habitat acolo. E important pentru stiinta, cireaso. Si o sa vezi ce bine o sa te simti cand il prinzi si ni-l aduci aici. Ca noua.

Sau este chemata de urgenta sa mulga o vaca naravasa pe inserat, cu grija sa nu-i rastoarne galeata plina. Cireaso, adu galeata fara niciun strop irosit si o sa-ti treaca negresit durerea.

Unde voiam sa ajung este aici. Ce credeti trebuie sa faca cireasa ca sa pacaleasca cistita sa plece la ea acasa. Boala perversa, aceasta loveste unde o doare pe dansa mai tare.

Cireasa trebuie sa se abtina de la a sorbi draga de cafeluta de doua ori pe zi, cum ii place dumisale. Cafeaua excita cireasa, si specialistii spun ca asta se intampla cu vezica cu tot.

Cireasa trebuie sa mai lase paharul cu zama portocalie, si sa bea in loc de asta apa. In timp ce semenii ei se veselesc, cireasa sta posaca, plouandu-i in gura de pofta. Cireasa trebuie sa se indoape cu afine, asta ingrozeste teribil cistita. De unde afine?

Cireasa trebuie sa se uite la mare dar sa nu se cufunde in unda ei. Apa rece face cistita sa sada mai bine in corpul astral de cireasa, si nu vrem asta. E cald afara, tare cald. Cireasa da tarcoale malului, fara o cafeluta in mana si vai, complet lucida.

Dar se abtine de la erezie. Pentru ca simte cum cineva, o faptura fara inima, locuieste la dansa in vezica si umbla acolo fara sa-i pese. Alearga prin incinta, deschide larg geamurile, pune muzica proasta si tare, facand totul sa vibreze.

Si in fine, cireasa, tineti-va bine, cireasa nu are voie sa se dragosteasca. Iubirea fizica o scoate pe cistita din minti. Si degeaba n-a baut ea cafea, si degeaba s-a abtinut sa plonjeze cu nesat in mare. Daca calca pe bec, s-a ispravit.

Se uita cireasa cu jind la cafea, la paharul portocaliu, la mare si la sex. Face un pas spre oricare dintre ele, si totul e pierdut. Dar ce viata e asta, sa-mi spuneti boieri dumneavoastra.

Pentru ca am uitat mentionez ceva: cand are cistita, cireasa trebuie sa poarte doar chiloti lalai din bumbac. Ce ironie. Iar cand in sfarsit are voie sa iubeasca, (daca se incumeta cineva sa treaca de budigai), trebuie sa o faca scurt, pe grabite. Facand pipi si inainte, si dupa.

Cistita, un fleac, m-a ciuruit. Nu credeam ca doare-asa.

13 comentarii:

Monica spunea...

te anunt ca ienuparul face bine si ca ginul e facut din ienupar:)

rhodos spunea...

O colega de-a mea are remediul la tot ce inseamna durere fizica si psihica: tuica fiarta cu cuisoare ca zice ea ca ceaiul si bulinele nu mai sunt la moda :). Cam la fel e si cu budigaii aia de bumbac a la bunica. Insanatosire grabnica ca din fericire trece.

carlitos spunea...

Sau mai bine stateai acasa, in pat la caldurica, cu o carte buna in mana si 2-3 pastile de Urinex. ;)

p.s. ti-am trimis o leapsa, daca esti matale ci(n)stita s-o primesti si s-o tratezi cum se cuvine...

ruxa spunea...

despre afine te anunt ca se gasesc in piata lui matache, am vazut io ieri. ca's nature sau de cultura nu mai conteaza, afine sunt!

cat despre cafea si suc si'alte beuturi, explica'i cui te'a sfatuit ca abereaza. si vezi un medic, unu adevarat. ca cistita necinstita cu tratament corect lasa ciresele fara sambure roditor..
trebuie sa iei niste antibiotic, deci. iara apa (de mare) nu'ti face (mai) rau, numa' ca, deh, probabil ca tot de la niste bai in apa rece te'ai captusit cu paguboasa infectie. basca, vezi ca n'ar trebui sa doara, nu chiar asa cum zici tu. medic, cireasa, si niste ecografie mintenas!
si, desigur, sanatate!

another cherry spunea...

@Monica: dar, draga mea, se zice ca alcoolul este absolut interzis in asemenea situatii de neliniste urinara.

@rhodos: pai ar face bine sa treaca, pentru ca altfel raman nemaritata:P. tuica?! deci tot alcool imi recomanzi si tu? aleluia. campari orange nu face bine, sunteti sigure?

@carlitos: carte am tinut in mana, dar tolanita pe nisip, la malul marii. cum sa stau in weekend vara acasa? abia astept sa-mi iau talpasita.

@ilinca dima: eu am luat medicamente, am fost si la doctor, dar nu iese c-as avea ceva, de unde deduc ca este una mai rebela, care isi face de cap cu cireasa.

Scanner spunea...

Eu cred ca Cireasa plateste acum pretul nazbatiilor sale si, daca nu gresim cumva (desi am vrea sa gresim), sigur va plati un pret suplimentar pentru acest articolas. Ca prea e de tot sa dai asa ceva in vazul lumii, ca si cum ar fi un spectacol de lumina si culoare! Pfiii!

Ciupercutza spunea...

Uf, imi pare rau ca cireasa mea preferata sufera :(
Cistita asta e parsiva rau. Lasa ca o dovedesti tu.
Chiar daca nu-ti place, bea multa apa plata. Eu am ajuns la 3 l/zi. Sa vezi ce piele fina si hidratata o sa ai :) Na, macar sa iasa ceva bun din toata batalia asta :)
Sper ca abtinerile astea sa nu dureze prea mult.

Unknown spunea...

cam multa atentie pentru o biata cistita. eu zic ca trebuie tratata cu sictir

Unknown spunea...

Cistita delamaie a fugit ca nebuna de pliculetul cu praf mgic pe care mi l-ai dat. Bine, o simt cu pandeste gata sa se arunce inapoi unde-i cald si bine :-D. Dar am niste ciorapi grosi cu oi pe ei si niste pantaloni de treing lungi i dorm c niciodata cu tricou pe mine. Iar cistit maraie nemultumita sub pat :)

another cherry spunea...

@Ciupercutza: am ajuns si eu surata mea din gradina, la aceeasi cantitate abracadabranta. si totusi cistitele se tin de mine scai, nu-i chip sa scap. dar acum, in sfarsit, mi-a mai trecut.

@Bogdana: tare as vrea sa o pot ignora. dar pur si simplu nu reusesc sa indur suferinta aia, care e destul de grea, zau. sictir i se cuvine, dar nu reusesc deccat sa-i dau atentie, pentru ca imi guverneaza viata:-(

@Marie Jeanne: cistita fructa prietena, jos cu cistita, iar pliculete din acelea voiu purta mereu cu mine de acum inainte, pentru ca tare m-au alinat. lasa ca invingem noi:)

Unknown spunea...

mda, chinuitoare nenorocita. recunosc ca n-am avu onoarea sa o cunosc vreodata si sper sa nici nu am... desi nu ma prinzi pe mine cu ciorapi sau papuci prin casa! si nu am decat gresie peste tot...

another cherry spunea...

@Bogdana: norocoaso! sa nu-mi spui ca esti si genul care poti sa mananci oricat si ai nu situ ce fel de arderi si de-aia nu te ingrasi niciodata:))

Unknown spunea...

cireaso, as vrea eu! tocmai despre asta vorbeam la mine... ca desi copilul a parasit cuibul din burtica de vreo doua luni, kilogramele nu au plecat odata cu el... ceea ce nu e de bine...

deci vezi, nu e totul roz :)