miercuri, 10 iunie 2009

cireasa si imbulzeala estivala

intrebari

Cireasa are un singur weekend si 4 (patru/IV) lucruri diferite de facut.

Desi este o femeie indrazneata si iute, chiar nu vede cum ar putea sa bifeze fie si doar doua dintre actiunile de pe agenda. Vezi bine, e mare buluceala la gura de intrare la dansa in livada.

In primul rand, cum vine vara, ciresei ii curge prin vene, in loc de sange proaspat, nisip fin amestecat cu apa sarata, 3-4 pistrui si putin soare. Asa stand lucrurile, sigur ca ea doreste sa ajunga negresit pe malul marii.

Aici nu vrea sa intreprinda oarece specialitati. Ci doar sa se faca neintarziat una cu nisipul. Sa umble cu alge lipite pe buza superioara pe post de mustata marina. Sa guste din mai multe pahare, sa vada ce e in ele. Si sa miroasa florile din curtea unde isi face cazemata.

Dar tot in weekendul asta, mama de cireasa isi serbeaza ziua si da party. Pai sigur ca cireasa, ca o progenitura buna ce se afla, ar trebui sa stea la umbra femeii asteia exceptionale, care i-a dat suflu.

Noroc ca mama de cireasa e nascuta abia luni si cireasa se va indestula cu ea la restaurantul chinezesc pe care il frecventeaza amandoua de 30 de ani.

Pui shanhai, va rog, porc cu cinci miresme, sa vina acum, legumele alea care au si puiul de porumb, sa le vad, 7 portii de pachetele de primavara doar pentru cireasa, aduceti-le primele, si chiftelute cu susan, sa ne jucam putin cu ele.

Cine ar fi crezut ca si prietenul imaginar al ciresei, I., are treaba in cu totul alta parte de hotar. El vrea pasamite sa invete ungureste, sa manance cartofi cu nemiluita si sa cucereasca piscurile muntilor.

La cum cred eu ca s-ar desfasura lucrurile, I. se va imbaia in ape in care de obicei fapturile cu sange cald se impotrivesc sa intre. Aici cireasa ar trebui sa traga peste pielita subtire niscaiva paturele care sa o fereasca de frigul proverbial din areal.

Si nu in ultimul rand, cireasa ar trebui sa ajunga la ziua unui prieten bun, care are in stapanire o maimuta buclucasa. El da bere cu placere la Vadu, un loc bun de popas si imbaiat.

Insa vai, cireasa fandosita face pielea gaina la ideea ca ar dormi in cort. Si i se zbarleste parul pe ceafa la gandul ca ar musca-o tantarii, bestii avide de o masa copioasa pe baza de ambrozie.

Ce sa faca mai intai cireasa. Si mai ales cum sa nu supere pe nimeni si nici pe ea. Asta ar vrea dumneaei sa stie. Si apoi sa puna si in sfanta practica.

An-tan-te-dize-mane-pe/Dize-mane-compa-ne/An-tan-te.

11 comentarii:

7 Pebbles spunea...

eu zic sa mearga la dormit in cort si sa-mi lase mie celelate locuri unde se va lasa cu festin.Sa am pofta! ;)

codo spunea...

Eu as alege asa:
1. famiglia
2. la mare, la soare.
3. si la munte e bine
4. cortul poate fi luat de vint.

dar asta tine de structura intrinseca a subiectului in cauza(adica a mea).

Apropo de alegeri imi aduc aminte un banc in care un jurnalist englez il intreaba pe un chinez care nu prea intelegea engleza:
-Do you have ellections?
-Yes, every morning, zice chinezul.

carlitos spunea...

daca renunti la mare in favoarea weekendului viitor, poti fi alaturi si de mama ta, si sa dai o fuga, peste zi, la loculd e popas si imbaiat... asta daca nu e prea departe. impusti doi iepuri.

in privinta supararii tale de e a nu te face una cu nisipul... cred ca vazand doi oameni dragi ca se bucura sincer de prezenta ta acolo, o sa-ti treaca necazu'...

another cherry spunea...

@Pebbles: Uite cum tii tu cu ursu'. Pai frumos asa? Deci tu vrei in lac de munte. Bineeee:)

@codo: :)))))). Ce tareeee, da, ca ei zic l in loc de , mi-am adus aminte:P. Nu se poate deloc sa schimbam 2 cu 1? tu o stii pe mama, e o femeie de isprava.

@carlitos: deci si tu zici sa raman la baieram la mama. dar nu e suficient ca mancam impreuna, noi 2, cum ne place, chiar de ziua ei? ooooof.

LiaLia spunea...

Draguţa, io aş clipoci subtil din gene la prietenul imaginar şi aş face toate vrăjile din lume (alea de femeie feminină) să-l conving să mergem weekendul următor la băi la copcă. După care l-aş îmbia cu poveşti gen "băi la curuţul gol, la lumina lunii, bla bla" la mare, de vineri până dumincă la prânz. Când numai bine v-aţi putea întoarce să pupaţi cea mai rock mămică din lume! E? Ce zici?

vera spunea...

Eu zic sa vorbesti cu tata, sa afli daca 1. el crede ca poti sa discuti chestiunea cu mama 2. el crede ca poti sa mergi la mare.
Evident, daca ai incredere ca el intzelege bine situatiunea si ca nu devoaleaza secretul.

Cu mintea mea de acum, insa, as zice ca mama ta, care evident stie cit de mult conteaza marea pentru dta, ar aprecia extraordinar ca ii daruiesti ei weekendul respectiv. Mult mai mult decit orice cadou si decit mincatul in tete-a-tete.
Si iti dau si argumentul: stiind ca mori dupa mersul la mare, daca pentru ea nu ar fi contat, ti-ar fi spus ea tzie 'du-te la mare'. Sau, asa ar fi fost in cazul meu.

Lamultziani pentru mama de cireasha!

another cherry spunea...

@LiaLia: cand o vulpe, mare strateg de profesie, vine cu asa propuneri, ne gandim si actionam:P

@vera: chiar si tu, brutus? trebuie sa o cunosti repede pe mama, nu mai merge asa. zau.

mimi spunea...

ia-o pe mama ta la mare :P
ma bucur ca nu sunt singura care cand are de serbat ceva se duce la un restaurant chinezesc. oare ce pun chinezii in mancare de ma topesc dupa ea?

Anonim spunea...

Dragilor, care tineti cu ursul: va multumesc pentru solidaritate! Sa stiti ca n-ar fi prima oara cand face fiica mea, cireasa asa! Deci, sunt obisnuita cu stilul ei! Eu, ca o mama intelegatoare ce sunt, ii spun sa se duca la mare. Este drept ca cei care vor fi prezenti nu sunt cei mai simpatici musafiri din viata mea, dar cu astia am ramas si deci ii apreciez asa cum sunt. Ca nici eu n-oi fi cea mai draguta persoana in fiecare zi, cred. Du-te la mare draga mea! Carpe diem!

vera spunea...

Domne, ai o mama EXTRAORDINARA!!!! ma si-ntreb daca o meritzi!

Doamna mama, la multi ani, sa fitzi sanatoasa si vesela!

Bai, cire, pai io sint brutus? Gaseste si tu o injurie mai femininista. Da, asa e, ar trebui sa ne cunoastem la un moment dat.

mimi - ce pun chinezii in mincare, imi pare RAU sa-ti si sa va spun, se cheama monoglutamat de sodiu. Ba chiar se vinde sub numele de 'sare chinezeasca' (si e numita la fel si in unele retzete). Este ceea ce se cheama 'taste enhancer' - ca nu stiu cum dracu sa-i zic pe romaneste - un amestec de sare cu condimente si CHIMICALE foarte pernicioase. Este ce se vinde in Romania sub numele de Delikat, Vegeta si toate plicurile alea cu 'gusturi'. De care trebuie sa va feritzi maximal, sint foarte pacatoase. Mincarea cu adevarat buna si gustoasa se face cu ingrediente naturale si TALENT. Iertare!

mimi spunea...

pai si mancarea chinezeasca pe care o fac acasa si care nu are Delicat?