marți, 30 iunie 2009

cireasa si pregatirea

asia-map copy

Am intrat in linie dreapta cu preparatiunile pentru intruziunea mea la est de urali.

Sunt extraordinar de curioasa, nici nu mai pot lucra cum trebuie din asemenea pricina bengoasa. Vreau sa stiu cati dintre voi stiti acum, pe loc, ce inseamna asta: la est de urali.

Am dat peste exprimare si am ridicat spranceana a mirare. Si mi-am dat seama ca autorul dornic sa se exprime ceva mai artistic decat normal, si-a pierdut pe loc in felul asta caraghios jumatate din public.

Probabil ca el nu si-a inchipuit defel ca exista pe lume fructe care nu vad in harta mintii ce este la este de urali. M-am dus la prietenul imaginar cu dilema si el m-a linistit. M-a dus urgent la harta si impreuna am razbit. Ce sa vezi: e chiar unde merg eu.

M-am tocmit la sange cu regina furnicilor de mi-a tesut vestuta de zale exact pe masura, cu doua cofraje pentru sani cupa C. Hefaistos mi-a batut in atelierele prieteniei coif tantos, cu creasta in sus, indreptat spre apus.

Scutul e facut din titan, sa nu ma incarce la bagaj si sa tina un an. Port si sandale inaripate, ca cele ale lui Hermes. Stiti, zeul care face comisioane eficiente in stravechiul Olimp, cartierul general al lui Zeus. Am de zburat repede si bine.

S-ar zice ca sunt gata, dar nu. N-am facut vaccinele antitetanos, antifebra tifoida si antimeningita A si C.

Ele se comanda la o farmacie anume, se platesc multisor, se iau la purtator. Si apoi se efectueaza in bratul firav de cireasa, toate odata, la Institutul de Boli Internationale, de catre doctorul Tudor. Care, ca lucrurile sa fie complet SF, mi-a zis.

Cireasa, ar fi trebuit sa faci si pentru hepatita B, dar nu mai ai vreme. Asta in conditiile in care eu nu rostisem data. Pentru ca insa avea dreptate, nu mai era timp, nu l-am contrazis. Da domnule, i-am zis. Si pe loc ca revin i-am promis.

Pozarul meu personal a obosit de curand, a tusit, a dat ochii peste cap si n-a mai vrut sa faca click. Trebuie sa-l duc la doctorul Sony, un japonez. Sper ca-i da de cap, altfel zau ca o sa-l pap.

Imi trebuie si card suplimentar de memorie, vreau sa ma fotografiez mereu, dar musai cand ingerez caine si gandaci. Toata lumea vrea sa priveasca asta.

Apoi cireasa are dileme legate de undeva va innopta in Bangkok, dupa ce a descoperit stupefiata ca orasul asta nu are un centru. Ci e doar o intindere de culoare galbena, plina de mister si cu ochii alungiti, unde colcaie thai piperniciti.

Si acum: cum sa-si poarte la dansa banii? In card? Dar daca nu ii poate extrage acolo, cui se adreseaza? In cecuri de calatorie? Dar daca asiaticilor nu le plac? Cash? Dar daca este praduita de catre asiatici mici pitici, ca sa-i complice periplul asiatic?

Si ce asigurare de sanatate sa-si faca cireasa, ca asa peripetie sa nu se transforme in tragedie? Daca pateste o unghie incarnata, cui se plange despre asta? Tot doctorului japonez Sony? Ea isi pune toata speranta in scut.

Cireasa se intreaba: mobilul romanesc merge in Asia, cu roaming? Cine sa stie asa ceva...Cireasa in dreapta si-n stanga tot intreba.

In plus, s-a hotarat dansa sa scape de podoaba capilara de culoarea graului copt sub razele mladioase ale soarelui de vara in drum spre mare. Si sa revina la culoarea din pruncie, pe care sincera sa fie, nici nu o mai stie.

Cate are de facut cireasa si cum sa razbeasca dansa, gingasa. Ma simt scoasa la tabla cu probleme de calatorie asiatice, unde nu stiu nicio intrebare si mi se zice, stai jos, 3. AMR 8 zile.

12 comentarii:

thea spunea...

Ca sa-ti iau din stres, mobilul romanesc merge cu roaming in Asia:).
Spor la pregatiri!

CODO spunea...

sa ai o calatorie minunata si sa fii vesela si fericita. asta iti doresc eu tie, scumpa ciresica.
eu iti sugerez sa faci de acum bagajul ca tot timpul mai apare cate ceva de facut. :)

carlitos spunea...

Pentru ca tocmai mi-am sunat o amica s-o invit la o cafea de dupamiaza si mi-a raspuns cu greu, informandu-ma ca e in Macao, in vacanta... trag concluzia ca da, in orient ai toate sansele sa-ti poti folosi telefonul mobil. Daca nu-ti uiti incarcatorul. :)

andreea spunea...

Cred ca de-ndata ce vei ajunge la est de Urali (frumoasa exprimare :)), totul o sa fie bine si o sa ai parte de o experienta cel putin altfel si interesanta. Have fun!

another cherry spunea...

@thea: ce bineeeeee. asta inseamna ca nu pierd complet legatura cu lumea asta inconjuratoare europeana:).

@codo: am inceput deja sa fac lista cu ce e de luat dupa mine, dar bagajul nu-l fac inca. este minuscul, un rucsac mic, nu stiu cum ma descurc asa 3 saptamani. e un test pentru mine.

@carlitos: ajung si eu in macao, da-mi adresa ei:). ce veste buna ca merge mobilul, uraaaaa.

@andreea: sper si eu altfel cumpar un bilet si vin acasa mintenas:P

mimi spunea...

Cireaso vezi ce tip de prize au acolo. S-ar putea sa fie diferite si ca format si ca voltaj.

another cherry spunea...

@mimi: asta imi mai lipsea. si ce naiba sa fac, daca chiar e asa?

John Constantine spunea...

drum bun ciresico. aprop la urali se opreste Europa, deci la est de ei e... altceva. sa nu te pierzi in traducere. poate il intalnesti pe bill murray :P

another cherry spunea...

@John Constantine: mereu ma pierd intraducere, dar asta nu inseamna neaparat ceva rau:). Merci.

Carlitos spunea...

:) pana ajungi tu, ea e demult acasa... da' cica nu-i de ratat nush ce turn cu 60 de etaje, de unde poti vedea panorama intregii regiuni, stand pe o podea de.... sticla transparenta.

horror.

Unknown spunea...

mama cate dileme! sigur vrei sa mai pleci?

eu una as pleca fara sa ma mai intreb atatea :))))

bine, stiu, eu as pleca acum si in jungla amazoniana, dar asta e alta poveste! oricum imi place cat de prevazatoare esti :)

Baloo spunea...

Sa inteleg ca astia de la Vodafone & Orange au renuntat la departamentele de relatii cu clientii de cind cu criza? :P "Buna ziua, sint Cireasa si in urmatoarele saptamini o sa calatoresc in ..., ... si poate si in .... As dori sa stiu daca voi avea roaming in aceste tari. Da? Multumesc, o zi buna." N-ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute...iar daca persoana care iti raspunde e barbat, chiar mai putin de atit. ;)

Prize: in aeroporturi se gasesc un soi de adaptatoare universale. Ar fi bine sa le cumperi din aeroport (sau din Romania), pentru ca odata ce-ai iesit din aeroport s-ar putea sa fie mai greu de gasit. Mai ales daca nu vorbesti limba bastinasilor.