luni, 8 iunie 2009

fixatiuni ciresesti

crazy-go-nuts

Sunt niste lucruri mici de tot in viata mea, care pare ca pot fi trecute cu vederea de catre o cireasa matura, trecuta prin viata.

Desi ele sunt fara vreo insemnatate metafizica (ai zice ca doar alea sunt capabile sa doara mai tare) ma enerveaza cumplit, primar si atavic. Si ma fac sa ma cutremur de neplacere.

Si pentru ca vreau sa vad daca ele sunt comune si altor oameni, adica daca le simtiti si voi, ca de altii nu-mi pasa, uite na, ca le insir aici.

1. Sunt in ciorapi si merg tantosa prin casa. Mie nu prea imi plac papucii, si de-aia. Ajung in baie, unde n-a facut nimeni dus de curand si totusi dau peste o baltuta.

Una suficient de mica incat sa n-o observ dar suficient de mare cat sa-mi ridice tensiunea. Piciorul de cireasa calca, simte pericolul si se trage instant inapoi. Dar vai, ciorapul se imbiba de apa instant. Totul e pierdut.

Cand se intampla asta e de obicei iarna si imi vine sa musc de beregata pe oricine imi apare in cale. Iar daca banui eu ca exista un responsabil de baltuta, e ca si mort. Poate sa isi ia adio de la rude si prieteni.

2. Sunt vesela si povestesc ceva sau robotesc ca o gospodina ce ma aflu. Deschid mainile larg, ca sa explic mai bine publicului vrajit si dau din ele prin aer. Gesticulez voioasa, nu calculez bine, si dau cu unghia pe perete.

Sub unghie intra var pana la refuz. Mi se face parul maciuca in cap de-un metru si pana nu scot tot ce e acolo stau cu el asa.

Oricum, tot restul zilei respective mi se pare ca mai e acolo ceva. Si iar mi se face parul maciuca, in autobuz sau la job. Noroc ca acum lucrez online, sa vedeti cand faceam marketing la corporatie. Am patit chiar si la sectia financiara.

3. Nu pot sa duc o viata normala daca nu sunt proaspat spalata pe cap. Proaspat inseamna proaspat: ma spal in fiecare dimineata, inainte de orice alta activitate cireseasca. Nici nu deschid ochii bine si ma spal, in timp ce inca ma mai cuibaresc in pat.

Daca sunt obligata de cine stie de ce monstri sa stau nespalata o ziulica intreaga, mi se pare ca umblu prin lume purtand pe cap un panou pe care sta scris "uitati-va ce rau arat azi, uitati-va bine". Si nu sunt om pana nu dau cu niste clabuc.

Astea sunt situatiile mele. Vreau sa le aud pe ale voastre. Sunt psiho-cireasa si vreau sa stiu ce simt psiho-cititori.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Stau foarte "bine" la capitolul fixatii; am o gramada din care as mai putea face si cadou:). Spicuiesc:
1. nu pot sa fac nimic daca lucrurile nu-s puse "la linie" in jurul meu (mai ales franjurii de la covoare, pe vremuri, acum am renuntat la franjuri).
2. nu pot sa dorm daca n-am sticluta cu picaturi de nas langa mine, chiar daca n-am nasul infundat.
3. nu ma uit la televizor fara o revista sau carte in brate - evident le tin degeaba, ca nu citesc :)

Dar mie nici nu mi se mai par fixatii... am impresia ca asa trebuie sa fie :)

thea spunea...

Comentariul de mai sus e al meu, nu stiu de ce a iesit anonim... Thea :)

Lady Io spunea...

Nu pot sa plec din casa fara sa-mi dau cu parfum. Sunt in stare sa ma intorc din drum pentru asta. Si asta chiar daca ma duc numai pana la piata.

another cherry spunea...

@anonim: tare asta cu sticluta cu picaturi, ma distreaza la maxim:)). a, nu sunt fixatii? adica e ok sa ma spal in continuu pe cap?:P

@thea: hahaha, ok:)

@Lady Io: ce parfum folosesti? ca sa vedem ce te inrobeste:)

Lady Io spunea...

In perioada asta Versace - Bright Crystal.

7 Pebbles spunea...

eu:
-ma spal o data la doua zile pe cap(asta cel mult)
-nu suport sa vad par pe chiuveta sau pe jos(sora mea il are luuuuung)
-nu suport sa ma apuce cineva de mana(a se citi brat)
cam atat :))

LiaLia spunea...

Aaaaa, şi eu fac icter la treaba cu părul pe jos sau pe chiuvetă! Eu mă isterizez când e musai de stat la vreo coadă (poştă, bancomat, etc) şi se bagă ăla din spate în tot micro-spaţiul meu personal. Şi mă uit urât şi mă zburlesc toată "domle, crezi că ajungi mai repede dacă îmi sufli mie în ceafă???"

Anonim spunea...

Da, greu cu fixatiile astea! Eu nu ies nefardata din casa chiar daca ma duc pana la cutia de scrisori. Cam atat. Sotu' meu sta cu ceva de citit in mana cand se uita la tv. Eu cred ca nu intelege nimic din ce se intampla pe ecran, caci el chiar rasfoieste si se uita pe ce rasfoieste.