luni, 1 iunie 2009

intoarcerea ciresei (part 1)

sange

M-am contopit pentru prima data anul asta cu Vama Veche. Sa va raportez de la fata locului, ca un trimis de razboi induiosat de ce a vazut. Un trimis care cu un ochi plange molcom, iar cu altul rade fara griji.

Pentru astazi, ochiul care plange. Maine, revin cu restul.

Lucrarea faimoasei piste de biciclisti a despicat plaja in mod nenatural. Desi toata lumea o injura, oamenii insista sa mearga pe ea la pas, ca la eforie nord. Cei mai fericiti sunt, trebuie sa recunosc, taranii. Se vede pe ei, pe mama lor.

Doamnele pizti cu tocuri si acesti insotitori ai lor bengosi, adica stapanii de masini ce emana neoane albastre de sub fusta de metal cu garda joasa. Of, cum se mai bucura ei ca rugile le-au fost in sfarsit ascultate.

Uite domnule ca vama incepe sa se civilizeze, salbaticii pierd din putere. Jos rockerii, jos punkerii, jos dezordinea, ne-am saturat de drogati. Ati vazut la televizor, an de an. Nu-i mai satura Dumnezeu, ar trebui toti vamaiotii inchisi.

Jos lipsa de paturi de plaja cu perne pe ele. Ce-i cu tampenia asta de bolero-ul lui Ravel la ora 7?! Si oricum, who the fuck is Ravel? Dar Ovidiu? Cine-i Ovidiu? Si de ce, oricum? Niste golani, si Ravel si Ovidiu.

Jos magarii care se mai aud sustinand sus si tare ceva de prin curti. Cum sa mergi la mare intr-o statiune cu magari? Suntem in Europa, pentru Dumnezeu.

Ce bine ca s-a facut pista de biciclete, de aici o sa se regleze toate, o sa vedeti. Jupiter, Saturn, Venus, statiuni cu traditie, incep sa cucereasca peticul de pamant ce se impotrivea ca un nauc.

Sa stiti ca expiratul nu mai exista, sau nu in formula care m-a facut sa ma sui pe mese de atatea ori. Noua varianta, mutata spre bulgaroi cu ceafa groasa, urmeaza sa o vedem peste 2 saptamani, cand e deschiderea oficiala.

Pamantul rascolit de constructia faimoasei piste devine la cea mai mica ploaie o clisa scarboasa. Noroiul sta ca o pojghita groasa de staniol maro si nu este supt de catre adancuri. s-or fi saturat si ele.

Chiar si Sony, creatorul de ciorba de fasole cu afumatura, salata de ceapa, paprikas si snitel in fulgi, se comporta ciudat. Ofera alimentatie publica intr-un regim din ce in ce mai de neinteles pentru cireasa si intreaga lume. Toti vorbesc despre asta.

Ba e sambata si desi e deschis, scrie la poarta ca poti manca la el doar vinerea si duminica, dar nu si azi. Ba odata intrat poti alege doar din doua feluri de mancare dintre care oops, unul tocmai s-a terminat. Ba nu e gata mancarea, desi e pranz. Ba e pur si simplu cu oblonul tras.

In plus, magazinele nu mai vand prezervative. Nu ca as fi avut nevoie. Dar am facut asa, un sondaj, pentru voi. Pana si asta s-a stricat. Inainte, de oriunde lovea urgenta, puteai sa faci fata usor, doar la un click distanta. Acum vax albina.

Nu stiu de ce am inceput cu vama, partea nemultumitoare. Sunt si toate celelalte lucruri bune. Dar despre ele maine. Cireasa s-a intors acasa.

6 comentarii:

carlitos spunea...

welcome back. :)

CODO spunea...

ce bine ca am fost anul trecut :)

Mircea spunea...

Nu exista ce zici tu acolo. Asa cum nu exista un whisky mare. Nu exista frig. Exista doar prea putina vodka. Sau cel putin asa sustin rusii. Am fost si eu in Vama de cand cu pisda asta de biciclete si aproape ca nu am observat-o. E drept ca intr-o seara mergeam linistit spre casa pe aceasta fasie, cand deodata m-a calcat cineva pe mana. Mitocan, clar. Oricum, o singura intrebare se naste in Vama, dupa mintea mea. Cum de mai ramane atata bautura la sfarsitul banilor mei??

Cam aceeasi chestie s-a intamplat si in Belgrad la concertul AC DC. Ma Anguse, ziceam noi, vezi sa nu dai ortu' popii acolo! Dar Angus nu stia carte, el o stia pe a lui. O stia bine. A rupt-o. Chitara, adica.

Pacat...

Evergreen spunea...

:(((((( ne ducem de rapa... ne mutam la Sf Gheorghe sau la Corbul, pana nu se umple si astea de piti si coca.

another cherry spunea...

@carlitos: ce chestie, si marea mi-a zis acelasi lucru ca si tine:). sunteti cumva rude?

@codo: da, pentru ca altfel n-ai fi inteles nimic. de ce, adica, fac eu atata caz de un loc care are atatea defecte:P

@Evergreen: hai sa mai incercam un pic, sa nu ne mutam inca. hai sa mai incercam impreuna, pentru ca omul sfinteste locul, nu?

Paul P. spunea...

Cireaso, ai scris thu pe blogsor "Doamnele pizti"... Inteleg ca te refereai la pitzi, dar e din cauza ca ai scris in viteza sau e cu titlu peiorativ pentru aceasta clasa de donshoare?