marți, 5 februarie 2008

ce-or avea locuitorii barcelonei?

barcelona e ravisanta, locuitorii ei .... nu.

desi e iarna, femeile nu poarta ciorapi. ele au geci dar isi tin picioarele goale in pantofi decupati. barbatii sunt in t-shirt/camasa, deci tot prea subtire. m-am gandit ca asta tb sa fie motivul pt care acesti oameni sunt asa de neprietenosi.

adica agentul termic in corp e o conditie esentiala pt confortul omului. si dc lipseste, poate genera diferite mutatii de comportament. frustrare, panica, si apoi si depresie.

deci sa nu ne miraram daca locuitorii barcelonei o sa scoata din cand in cand o mitraliera si o sa impuste tot ce prind in pzza catalunia.

infrigurati nevoie mare, lor nu le plac strainii si nu vor sa aiba de-a face cu ei. daca sunt chiar obligati sa aiba o interactiune, latra. pe diverse tonuri, unii mai gros, altii mai subtire. altii doar chelalaie. unii musca.

locuitorii barcelonei sunt vanzatori dar nu vor sa-ti vanda lucruri. sunt chelneri dar nu vor sa-ti dea de mancare. sunt barmani dar nu ii intereseaza daca bei. sunt soferi de autobuz dar nu vor sa te lase sa te urci.

mancarea din orasul asta e buna la gust. nu pot sa dau vina pe ea pt comportamentul defectuos al barcelonezilor cu semenii lor.

aroganti si agresivi...stai asa ... dar daca asta e doar o platosa ca sa-si mascheze nevoia disperata de atentie si timiditatea? si eu i-am judecat gresit?

acum imi dau seama: frigul + lipsa disperata de atentie ii innebuneste pe locuitorii barcelonei. saracii...si eu care n-am avut ochi sa vad si m-am lasat dusa de nas.

cand o sa-si manifeste catre mine nevoia disperata de spatiu (toti te obliga sa iei mare distanta, sa astepti departe de ei, dupa o banda, o bara, daca se poate in alta incinta), o sa-i imbratisez. cu forta.

traim timpuri in care nu mai avem rabdare si toleranta pentru oamenii de langa noi. trebuie sa ma intorc in acest oras daruit de zei cu deasupra de masura. si sa incerc sa-i compatimesc cum pot pe locuitori. chiar impotriva vointei lor. imi vor multumi candva.

barcelonezi, cu mine nu trebuie sa va prefaceti ca sunteti duri. v-am inteles si o sa incerc sa va ajut cum pot. veti latra, va voi zambi. veti privi dusmanos, va voi mangaia pe cap. doar sa vad ca va relaxati putin. uitati-va in jur, aveti un oras perfect!

sau n-o fi o platosa pt timiditate? si sunt chiar antipatici de soi?

8 comentarii:

Anonim spunea...

Vezi, poate d-aia nu poate sa-i sufere Anto pe spanioli. El zice ca limba lor este in general latrata, nu vorbita. Hwo knows?

another cherry spunea...

sunt cele mai antipatice personaje pe care le-am cunoscut. rai si dusmanosi si asta ii face urati.
intr-un oras asa de frumos!

Anonim spunea...

Ah, da... Credeam ca doar eu am observat barcelonezii. Ce bine ai spus "vanzatorii nu vor sa vanda". Eram intr-un magazin cu o haita de fete-prietene cu portofelele pline ochi. Ne-au dat pe usa afara afara la 14.00, in plina cabina de proba si cu cosurile doldora de cumparaturi deja alese - era ora mesei, se-ntelege ca nu puteau sa mai stea 10 minute sa ne lase sa ne cheltuim banii.
Chelnerii sunt o specie aparte si, din pacate, la Barca pe cale de a da pe-afara din punct de vedere numeric. Exemplu: nu au avut niciun scrupul in a aduce la aceeasi masa, in acelasi timp, in acelasi loc, aceluiasi grup de 5 prieteni portii in care se gaseau cate 6 bucatzele delicioase de ciuperca grase si albe inecate in sos sau cate 2-3 bucatzele amarate, scorojite, uscate si lipsite de gust si viata.
Pe de alta parte... ahhh... ce conteaza toate astea cand te trezesti dimineata intr-un oras de vis? :)

a cherry spunea...

asa e, nu prea mai conteaza.
in cuida neprietenosilor astora, barcelona e superba si eu am sa ma intorc:)

Monica spunea...

nu stiu ce lant de intamplari neplacute va face sa spuneti asta. nu sunt de acord cu voi. huo!
@nichita: barcelonezii sunt catalani, nu spanioli. tin(si ei, si eu) sa se stie asta.

dimitri spunea...

ii inteleg. si eu urasc turistii.

acum, ca printre turistii aia sunt si oameni ok, e foarte probabil. dar turistii sunt atat de multi...

ca sa citez din clasici, Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

desi ma rog, poate nu.

another cherry spunea...

putin ajutor te rog:) ciresele si clasicii...

dimitri spunea...

a da referinte obscure in latina luate de pe google este una din placerile mult subapreciate ale scrisului pe net. Si ca sa citez din google:

"This comes from a perfectly genuine mediaeval anecdote. In 1209, during the "Albigensian Crusade" against the Cathar heresy in Southern France, the forces of Orthodox Catholicism had been besieging the city of Beziers, defended by the Cathar heretics, for some time. Finally they breached the walls of the city and prepared to storm it. The commander of the crusade, Simon de Montfort, Earl of Leicester, pointed out that not everybody in the city was a heretic, some of them where good Catholics, so how should they treat the inhabitants when they captured the city? A monk who was actually present at the siege recorded the answer of the Papal Legate to the Crusaders, Arnaud-Amaury, the Abbot of Citeaux, as "Neca eos omnes. Deus suos agnoscet." ("Kill them all. God will know his own." ) So the Crusaders followed his advice and killed everybody they could find in Beziers."