luni, 18 februarie 2008

lucruri mici pt senzatii marete

m-am extaziat ieri spontan de fata cu a cherry: ce geniu a fost cine a inventat painea cu unt!

putine lucruri se compara pe lumea asta cu un coltuc de painica proaspata pe care care cioplesti in graba un strat de unt obscen, neintins cum trebuie. sa ramana asa, chunk.

e placere fara frontiere. te loveste valuri-valuri, unul dupa altul, pana aproape sa iti pierzi simtirea. scuze, cred ca m-am departat de subiect (aici vine semnul de fatza rusinata).

si am inceput sa ne gandim ce alte lucruri mici si foarte la indemana mai sunt pe lumea asta. care sa creeze aceeasi placere simpla si complicata in acelasi timp. si a iesit o invalmaseala sora cu nebunia.

uite-asa am descoperit ca apa calda vine imediat dupa painea cu unt. ma rog, ma refer mai ales la cei care au presiune la dus, nu la mine, dar oricum...

apoi vine cana mare in care e cafea proaspat facuta de catre altcineva (e important asta). dc persoana cu pricina s-a priceput sa prajeasca si niste paine in acelasi timp, te face sa te simti implinit. si sa te bucuri ca existi.

apoi cred ca (n-am apucat sa ma verific cu a cherry, ca a plecat) sunt diminetile. faptul ca la fiecare cateva ore ti se da cadou o cate una, e mare smecherie. ai moca un nou inceput, cu care sa faci ce-oi sti mai bine.

se pregatesc creioanele si hartia. fara ele as fi complet pierduta, laptopul nu-mi ajunge ca sa scriu tot ce am nevoie. am creioane cu oi primite cadou de la doro si creioane colorate cumparate de la billa. creioane prea lungi de la casa batllo a lui gaudi (3 euro), crampeie de creioane ikea aduse de radu de departe.

ne-am adus aminte de sutien. sigur, aici barbatii s-ar putea sa vocifereze. dar credeti-ne, e spre binele tuturor. mai ales cand e rosu, de dantela.

un prieten a zis ca usile, usile sunt un mare lux si ca nu stie ce s-ar face fara ele. da, poate o fi adevarat, dar sincer mie nu mi se par la fel de importante ca painea cu unt.

tot aproape acolo mi se par: laptele, mierea, iarba proaspat tunsa, ferestrele deschise sa intre soarele, pasarile care canta dimineata si pe inserat cand e vreme frumoasa, lalelele rosii, multe, si ude din piata.

si bineinteles vinul de porto, tortul de ciocolata, frunzele de menta strivite atunci, pe loc, caii pe camp, ploaia de vara cand n-ai unde sa te adapostesti si sarea ramasa pe piele dupa ce ai facut baie in mare.

de ce sa uitam smaraldele, borsul de peste, pomul de Craciun, cartile bune si sprancenele pensate + rufele curate care au stat mult afara.

mai zic doar atat, si pe urma incerc sa ma linistesc: livezile inflorite, vantul prin par primavara, violetele, conversii, batogul de crap si bronzul de iulie.

tare mi-ar placea sa-mi spuneti ce credeti voi despre lucruri mici care trezesc senzatii mari.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca pe ale mele le-ai nimerit pe toate, another cherry. As mai mentiona doar manichiura abia facuta, senzatia de dupa epilat si primele zile de indragosteala.

Diana Adela Martin spunea...

cartile cu coperti frumoase, soarele care luceste in vitrinele magazinelor (care inca nu s-au deschis, ca e prea devreme, devreme rau), mirosul de paine calda, sutienele ahhh sutienele (de acord cu tine), o gura de aer rece de munte, clabucii de sapun care plutesc cateva secunde de-asupra cazii, chiotele de copii in parcuri, tacerile dintre doi prieteni buni. si sa nu uitam golul dat in ultimele minute de joc de echipa favorita!

another cherry spunea...

ah, diana, cum sa-ti placa si cu sutienele si cu golul? ca nu inteleg?
:)) si sa te cheme si diana adica

maco spunea...

Deci ziua, atunci cand o vezi si realizezi uau e zi, adica aer, uite copacu, ce miros are aeru pe strada asta, uite noaptea 3 stele, deci e noapte cu stele. Ciresele. Martisoarele vechi gasite in caseta de bijuterii a bunicii. Lapte cu cacao. prosopu mare de bumbac de infasurat pe sine dupa baia spumacioasa. ratustele pe lac. sau in cada. primii ghiocei. sau lacramioarele. sutienele. cand vin perfectissim....

another cherry spunea...

ah, ce buuuuuu, maco.
mor dupa descrierile tale:)
si pe pare oricum ca, dintre toate chestiile, sutienele rulez.
pupaturi

Diana Adela Martin spunea...

cred ca mi se trage de la faptul ca am citit in ultimul timp prea multe ziare de sport,iar acolo aproape numai asta vad: fete-n sutien cocotate pe o minge (miss liga 1 parca se cheama concursul) si casete tehnice ale meciurilor.trag cu ochiul cand colo cand acolo

another cherry spunea...

merele si ciresele sunt cumva rude bune:)
unde lucrezi?

Anonim spunea...

Ce spui de prima miscare a trenului sau de urma calda de pe perna de alaturi? Sau de felul in care miroase aerul dupa o ploiae de vara?..

another cherry spunea...

ah, m-ai atins cu ploaia, rau de tot.
iar cu perna, ei bine, e asa de bun, incat nici nu vreau sa vb despre asta. pt ca nu am acum:)
din tren m-am dat jos ieri...pe bune