marți, 20 mai 2008

cireasa ipocrita si circuitul

incep jenata. dar ma bizui ca o sa ma intelegeti.

este vb tot despre circuit. si cel din bazin, dar si circuitul ca stare de fapt. in viata cea de toate zilele.

se pare ca, in timp ce eu dormeam, circuitul a devenit ff popular. am tzupait iar in bazin, hotarata sa inot ca de obicei. individual, fara sa privesc in jur. cu un deadline si un target bine definit si optimist. 100 de bazine.

in bazin, ce sa vezi, un domn dragut. intamplator, inotam tot in zona aia in care ma abordase grasunul cu clips pe nas. sa ma vare-n circuit.

inot nepasatoare pe langa el, ca doar nu era sa-i arat ca-mi place. si oricum, cum arati cuiva ca-l placi, cand esti in bazin? respiri mai sacadat? te zvarcolesti sa creezi valuri? intri in el din greseala? te uiti cu ochii orbi de clor in directia lui, sperand ca el vede dincolo de congestionare, mirajul?

mai erau si alti domni cu el. de plictiseala, ii urmaream. si vad cum la un moment dat, pe la bazinul 68, da, 68 tb sa fi fost, domnul care imi placuse mie scoate mana dintre unde. si face un semn asa, deasupra capului. il face catre prietenii lui, dar il vad si eu.

un semn care in limbaj international inseamna...circuit. adica roteste mana in mod repetat cu aratatorul indreptat spre zei. am inteles pe data ca dorea un circuit.

si in loc sa ma infurii si sa dau naravasa din codita de cireasa, ce credeti ca fac. ma prefac o adepta a circuitului si intru in el cu gratie. fara zbateri. fara durere. fara memorie.

fara macar sa arat ca fac o favoare. ci intru ca si cum eu fac circuit cum respir. de placere, asa. si ca si cum eram obisnuita cu circuitul. si abia asteptam sa vina cineva sa-l instituie naibii din nou. ca prea era haos in bazinul asta.

cata ipocrizie pe o singura cireasa. deci das papagal s-a lovit de un zid. iar frumuselul doar flutura din mana si intru in circuit fara sa cracnesc. hm.

m-am urat. dar am dat repede mai departe din toate labutzele de cireasa. in format de circuit.

si in timp ce faceam rusinoasa fapta, ma gandeam. de cate ori nu renunt la principiile mele in care cred cu tarie pt o toana de moment? si cum imi afecteaza asta toata livada? adica intratul in diferite circuite ale diferitelor persoane?

ei bine asta am fc. dc il cunoaste cineva pe das papagal, il rog sa ma contacteze. pt ca am sa-i cer scuze. si tb sa-l rog sa inotam impreuna in circuitul pe care il crede cuviinta.

o sa-l recunoasteti usor. are un afis mare fluorescent pe spate, batut in tzintishoare fine, pe care scrie papagal in 5 limbi. probabil lucreaza intr-o banca si poarta un clips pe nas. ca cel de prins hartii, doar ca mai mare.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Am putea numi asta COMPROMIS ? Nu esti nici prima si nici ultima care face un compromis, insa trebuie sa-ti stabilesti o limita pana unde o poti face. Altfel ...

another cherry spunea...

sper ca asta trece drept unul mic:)

Anonim spunea...

Depinde unde ti-ai fixat limita ... :)

another cherry spunea...

departe:)
ca sa pot avea in continuare o parere buna despre mine:P