miercuri, 21 mai 2008

am nevoie de 52 de perechi de ochelari/an

nu stiu altii cum sunt, dar eu cred ca nu stiu sa am o relatie cu ochelarii mei de soare.

fiecare inceput pare de bun augur. ca si cu potentialele mele suflete pereche. ma bucur enorm cand mi se daruie de noi. ca un copil cand vede o inghetata cu motz. dar apoi lucrurile degenereaza urat. mai dau eu. mai riposteaza ei cu aceeasi forta. pe modelul ba pe-a ma-tii.

pana cand relatia noastra se duce de rapa incet-incet. si cand ajungem in pctul asta, ma deprim. nu mai pot sa muncesc eficient, slabesc, fac cearcane. am insomnii, ma scobesc in obraji si dau si spasmodic dintr-un picior. atunci imi dau seama ca tb sa ne despartim.

cei din prima categorie, mai slabi de inger, se zgarie ii geanta cu obiecte nebanuit de ascutite, ca faurite pt lupta. n-am reusit niciodata sa descopar ce locuitor din geanta mea reuseste sa faca atat rau ochelarilor. bineinteles, zgarieturile sunt facute strategic exact pe unde priveste o cireasa lumea.

am chemat detectivi particulari pe care i-am platit cu bani grei. am instalat o camera video pe ruj, care a functionat 24 din 24 timp de o sapt. iar eu mi-am luat concediu in timpul asta ca sa pot urmari si intelege procesul.

nimic. n-a fost chip sa ma prind cine imi raneste ochelarii. geanta mea, groapa marianelor pt ochelarii sfiosi. ii arunc la ghena. si cand ei incearca sa se tina de gura ghenei cu manutzele lor mici de ochelari, le dau peste degete. si se duc de-a dura. cine stie unde. ei mor.

mai sunt cei care scapa in mod miraculos teferi din geanta. dar au parte de o tortura la fel de napraznica. ma asez pe ei. cu fesele-mi tari ca piatra de cireasa ii zdrobesc. pana le da sangele pe nas.

dar ei nu cedeaza niciodata din prima. se scofalcesc, horcaie, gafaie. dar pare ca mai pot fi purtati. ii dau mereu cuiva care reuseste sa-i indrepte. ii pun pe nas. optimista.

mie mi se pare intotdeauna ca reusesc sa-i fac. dar de fapt una din parti e mereu mai iesita inafara. cei 2 ochi ai ochelarilor mei nu vor mai sta niciodata in acelasi plan.

motiv pt care seman f tare cu ciorbea, stiti voi. dupa ce mi se spune asta si din public, ajung si ei la ghena. se tin cu manutzele, eu le dau peste degete. ei mor.

ramane ultima categorie. ochelarii pe care n-am reusit sa-i zgarii cu un obiect taios din groapa marianelor. si pe care am reusit sa nu ma asez o buna bucata de timp. aici relatia s-a transformat intr-una bazata pe respect reciproc. ne masuram ca 2 adversari cu experienta.

si lucrurile par sa mearga bine. o vreme. pana cand, intr-o zi, o lentila pleaca pe nepusa masa din gaoacea ei. sare ca o floricica facuta din ceaunul de floricele. sare la distanta, pe jos.

si aici eu incerc mereu sa mai fac ceva. mai ales ca m-am atasat. am investit. am vz lucruri minunate impreuna. dar desi reusesc sa o var pe moment la loc, lentila asta, sau sora ei, o sa sara mereu. o data si inca o data. exact in mom cheie, cand as vrea sa am prestanta. sa impresionez. sa fiu cool. si se alege praful.

ce credeti ca urmeaza? ii arunc la ghena. restul il stiti. ei mor.

prima pereche de ochelari a costat multi euro. apoi, vazand ce se intampla, mai putini. apoi din ce in ce mai putini. apoi, aproape deloc. acum am ochelari de unica folosinta. sau maxim dubla-tripla folosinta. de cate ori ies in oras, iau cate o pereche. dupa modelul da' de-o coasta ce-mi dai?

in acest fel simplu, am cred 52 de perechi de ochelari de soare in fiecare an. la voi cum e?

16 comentarii:

Anonim spunea...

Cum va fi cand vei avea nevoie de ochelarei pentru citit ...

Anonim spunea...

Cum va fi cand vei avea nevoie de ochelarei pentru citit ...

B spunea...

stiu prin ce treci. si eu patesc la fel.
insa.
am inceput de curand o relatie serioasa cu niste reibeni. asta par mai seriosi. au si un toc si o carpa mica inauntru.
si cand intra soarele in nori eu le spun putin la revedere si ii bag in cutiutza mamii lor.
suntem la inceput, avem o luna impreuna.
nu vreau sa dau sfaturi dar mi se pare ca solutia e sa-i tzii din scurt.

another cherry spunea...

ochelarii pt citit nu mi se par o optiune pt mine, in conditiile in care am deja atatea probl cu astia pe soare. adica tot ce simt deja s-ar multiplica periculos. si nu vreau asta. deci o sa vad mereu bine:))

another cherry spunea...

liarliar, dar eu am trecut pe la reibeni. si a tb sa-i las si pe ei in paragina, pt ca plateam sume uriaaaaase des.
am obs ca atunci cand am din aia cu o carpa mica si cutiuta, o fol de max 5 ori. apoi mi se pare ca se poate si fara.

Anonim spunea...

... toate femeile cred ca ele vad ... mereu si totul BINE ! Altfel de ce le-am mai iubi, nu ? :) Chiar daca sunt cirese amarui, ele tot niste cirese delicioase raman fara de care nu stiu cum ne-am descurca - fara cele proaspete si suculente (vara) sau dulci si satioase - confiate (iarna) ... miam ... miam ... mmmmm ...

another cherry spunea...

fuckyoutovarasi: iuhuuuuuu.
uite cine stie cum e cu ciresele. ma simt ciudat sa-ti raspund cand numele blogului tau e cu fuckyou, dar ce sa fac:)

Ioan Castil Valeda spunea...

Si crezi ca semnatura asta ar fi mai neciudata ?!? :)

another cherry spunea...

da:). asta ma multumeste, mi se pare ca vb cu un seic spaniol:P

Ioan Castil Valeda spunea...

Foloseam cealalta semnatura sa par si eu mai fioros ! :)))

another cherry spunea...

deci tot tu esti?
cum de nu m-am prins. hai sa mergem pe cea cu cidul:)). ma simt mai confortabil

Ioan Castil Valeda spunea...

Adevarul este ca treaba asta cu fioroshenia nu mi-a iesit niciodata. Si au fost momente in viata cand mi-ar fi prins bine. Tot prin sharmul meu inconfundabil am iesit la capat din belele pana la urma ! :P

another cherry spunea...

uite cum semanam. desi mereu am vrut sa bag intelectul la inaintare, am reusit cu zambetele si cu sanii mei mari:D

Ioan Castil Valeda spunea...

:))))

Anonim spunea...

:))Ce poveste jucausa.

Eu asa fac cu mp3 playerul. Are si husa speciala, but nooo - daca ma grabesc sau il uit singur 6 minute inauntru gata- s-a zgariat.

another cherry spunea...

@fancy pancy:
eu asa fac cu orice are husa, adica nu i-o pun niciodata. dar cu ochelarii e mai groasa pt ca am nevoie de ei mereu:)