marți, 20 mai 2008

meseriile barbatilor care imi fac curte

am un talent ciudat. sau poate antitalent. sa atrag prin preajma barbati cu meserii care mai de care. nu ma plang. probabil ca e ceva in mine care genereaza si incurajeaza asta.

dar parca suntem la circul de stat. sau la un concurs de na-ti-o franta ca ti-am dres-o.

pana acum, pot sa ma laud ca au cazut secerati:

1. un balerin de la opera. stiti cantecul ala cu la opera, la opera, poate ma descopera. ideea ca el umbla in ciorapi albi mulati in lumina reflectoarelor, contorsionandu-se in fata unui public sensibil, invaluit in bezna, m-a tulburat.

2. un marinar olandez. marinarii sunt stapanii marilor, sunt neinfricati. sunt puternici si solitari, au nervii tari si totusi spirit de echipa. oh, Doamne. valurile furioase il ameninta. dar el le biruie.

3. un vanzator de banane. i-am spus mamei: iti dai seama? dc totul merge bine, o sa avem banane toata viata. si noi si urmasii nostri si urmasii urmasilor nostri. mama nu a fost impresionata. mi-a zis ca daca asta e pe bune problema mea, putem oricand sa mergem la chiosc.

4. un profesor apreciat. pare ca e ceva mai normal decat balerinul, dar va jur ca nu. aici am perseverat putin, mi s-a parut ca vreau sa imi aprofundez cunostintele. ca la scoala. dar mi-a zis stai jos, 3. ne vedem la toamna. ba p-a ma-tii. in plus, nu ma lasa sa mananc pufuleti, pe motiv ca sunt facuti din acelasi material ca si asfaltul.

5. un intermediar de masini blindate pentru armata. desi era pirpiriu, mi l-am inchipuit puternic si abil. imbracat in camuflaj, taraindu-se pe burta prin noroaie. scotand capul pe neasteptate din transee. mancand supa de culoare nedefinita dintr-o cascheta. tremurand de malarie si eu, in alb, punandu-i comprese pe frunte.

6. un vanzator de lapte pt sugari. aici chiar mi s-a parut ca asta a fost. cineva care manuieste zilnic lapte pt copii nu-mi poate face niciodata rau. e un om bland, bun, rabdator. care vrea copii in mod sigur si insista sa le faca baie seara. si are si ce sa le dea de mancare cand plang. si stie si cum se face asta.

7. un vanzator de unelte de pescuit. puteam obtine impreuna linistea primordiala. stateam pe balta toata ziua. el ucidea rame cu sange rece prin injunghiere. si pacalea pesti. eu coseam ceva sub o umbrela cu dantela. il dadeam cu lotiune de soare. beam bere la rece. povesteam altora cat a putut sa fie de mare fiara prinsa cu dodolotz de mamaliga.

8. un agricultor. care stia cum e cu plantele radacinoase si cu daunatorii si cu solul. dar nu stia cum se manuieste furculita. sau ca maselele nu sunt facute neaparat ca sa fie supte. sau ca rambo nu e un model de urmat. iar in metropola e greu asa.

9. un ambasador. am ratat sansa mea sa scriu cartea ambasadorul. niciodata n-am stiut sa fac business.

10. magnatul gumelor rotunde si colorate puse in tonomatele transparente din orice mall. ce mai distractie. m-as fi imprietenit tare cu toti copiii din cartier. as fi facut ulcer tot mestecand. am fi stricat toti dintii copiilor familiilor prietene.

11. 2 soferi. unul cara apa minerala si suc si bere. celalalt cara pe un om important.

12. o seama de ingineri, care mai de care. aici nu intru in detalii. nu pt ca inginerii sunt fiinte cu meserii normale. dar pt ca mi se par in continuare fascinanti.

cine mai lipseste? un agent de bursa, un instalator, un avocat specializat in divorturi, un doctor legist, un comisar de politie, un director de agentie de adoptii copii, un bucatar educat la Paris si un sufleur.

dc mai aveti idei, pls shoot. sunt cu urechile ciulite.

37 de comentarii:

Audrey spunea...

Un instructor de fitness...Ah! Iti dai seama ca te-ai rezolvat pe viata. Ai instructorul tau personal, disponibil la orice ora din zi si din noapte. Care vegheaza asupra ta, sa faci miscare, sa mananci sanatos. Te motiveaza, te sustine, te imbarbateaza in momentele de deznadejde...Iti numara caloriile, dumicatii, picaturile de sudoare in timpul antrenamentului. Nu mai trebuie sa ai tu grijile astea multe si marunte.
Ce ne-am putea dori mai mult?

another cherry spunea...

e buna ideea, subscriu:).
poate ca mai mult si mai mult am putea sa ne dorim doar un creator de moda sau macar de pantofi:).
sau un stilist:P. sa fii cu haine mereu misto, croite pe masura. si cu freza mereu proaspata, miam-miam.

Audrey spunea...

Singura parte nasoala e ca, de regula, stilistii ESTE GAY :D. Acelasi lucru si pt. desgineri/make-up artists etc. Nu toti, desigur, dar intr-o proportie covarsitoare. Poate ma insel.
Un "coafez" mi-ar placea si mie. Hai ca la haine ne mai descurcam, mai ales ca eu de ex. nu am o viata mondena iesita din comun :-). Dar sa am un iubit care sa ma coafeze in fiecare zi...(oftat)...este fericirea suprema! :D

B spunea...

faza cu marinarul olandez mi se pare cea mai tare :)))
deja imi imaginez un eyes wide shut

another cherry spunea...

:)), liarliar, de ce nu un titanic? n-o lua in nume de rau, ziceam si eu asa:)

B spunea...

n-am vazut titanic :)

another cherry spunea...

ah, a mustsee pe canapea:)

Ioan Castil Valeda spunea...

Un salvamar ? Toata iarna ati putea lenevi in fata semineului ...

another cherry spunea...

vai, ce idee buna! in plus, vara m-ar salva de la toate tentativele de inec pe care mi le provoc singura. pe plaja...sau nu:)

B spunea...

never! :)

another cherry spunea...

I know:)

dimitri spunea...

Din punctul de vedere al unui tip conversatia decurge cam asa:

"Si, cu ce te ocupi?"
"Sunt imblanzitoare de tigri la circul de stat din Kirghistan"
"A, ce interesant. Si vii des aici?"

Moment din care, daca te intreaba cineva cu ce se ocupa gagica aia cu sani misto si ochi migdalati, tu raspunzi ca parca era ceva legat de mediu.

another cherry spunea...

ff tare!
cumva inginera de mediu?
stii, eu si inginerii...ma gandesc ca e molipsitor.
:)

Ioan Castil Valeda spunea...

Pe timpul lui Ceao se spunea ca daca arunci o piatra in sus cand cade loveste ori un maidanez ori un inginer. Aveai de unde-alege !...

another cherry spunea...

acum sunt mai rari, asa e. si cum mie imi plac taman inginerii care sunt si un pic funky, grupul tinta se restrange si mai tare.
dar totusi asta sa fie problema:)

Ioan Castil Valeda spunea...

Inginer FUNKY ?!? Mooaaam !... :D

another cherry spunea...

:). da, stiu ca e greu. dar eu am gasit unul odata, si de-aia trag speranta.
dar dc nu si nu, asta e. vad eu:P

Monica spunea...

un detectiv particular nu ti-ar placea? dar nu ma pune sa enumar avantajele, ca nu-mi dau seama...doar ca ti-ar putea satisface orice curiozitate, nu?
dar olandezul nu era mai bine sa fie zburator?
io zic, totusi, ca agricultorul ar fi fost cea mai buna achizitie, cu foametea asta mondiala....

Anonim spunea...

io imi doresc un herstilist ( NU metrosexual), un designer ( NU metrosexual), un dealer de masini si un boem...un regizor sau ceva de genu. ce-mi doresc mie, iti doresc si tie. :)a, si un jmeker cu imobiliarele. sa-mi dea cado ce craciun o casuta mica ;))

another cherry spunea...

agricultorul era si ff priceput, pe langa faptul ca era si provider de mancare. stia sa repare mese, sa foloseasca ustensile, si cate si mai cate.
olandezul nu s-a priceput sa fie zburator, desi l-am implorat sa-mi dea o proba:).
cred totusi ca detectivul m-ar urmari in primul rand pe mine si asta imi displace:P

another cherry spunea...

baseasco, nu zici rau deloc. faceti dumneavoastra o cerere si...se rezolva:)

Monica spunea...

Baseasca ar trebui sa stie ca ala cu imobiliarele vinde, nu face cadouri,nu iese niciodata in pierdere, iar pe ea s-ar putea sa o coste cat nu face dorinta aia...

Cel de sus va intelege, nutresc speranta, intrebarea care mi-a incoltit uite acum in minte, chiar daca e in genul lui Tetelu: dar Dumnezeu n-o fi liber?
va dati seama ce achizitie ar fi?

Anonim spunea...

... Hm ... imi place designul (am vandut grafica digitala creata de mine in Elvetia prin carciumi), vand masini online (www.BrokerAuto.ro), sunt boem (scriu poezii si incerc acum un roman - fosta mea sotie, contabil, spunea ca sunt prea boem) si incerc sa definitivez un proiect imobiliar eco cu ... case mici (www.SatulFrancez.ro). As fi candidatul ideal daca nu as avea si eu un defect - singurul meu talent ca herstilist este ca imi ciufulesc parul si ma pieptan o data pe an. :)))

Audrey spunea...

@Monica
Hmmm, ambitios vis! :-) Chiar prea ambitios, in opinia mea. Noua ne plac oamenii din carne si suflet, oamenii cu defecte, indoieli, angoase, oamenii care ne iubesc, ne ranesc si ne iubesc iar, oamenii care ne aduc dimineata crengi de liliac inflorit sau ne asteapta cu o cafea si un zambet.

@FuckYouTovarasi
Pe mine m-ai intrigat cu descrierea asta, recunosc...O singura indoiala am: suna prea bine. Adica ai atatea valente incat mi-e greu sa cred ca incap toate intr-un om :-)Fyi, parul ciufulit ("out-of-bed hair":-)) este...yummy-yummy.
Imi place, se aduna persoane interesante pe blogul celor 2 cirese. Bravo fetelor! Keep up the good work!

another cherry spunea...

monica, nu mi-a trecut niciodata prin cap sa tintesc atat de sus:)). imi place ca ridici stafeta. desi eu m-as multumi poate si cu un inger. bineinteles, nu unul rebel:P

another cherry spunea...

alexandra, unde ai gasit tu oameni care iti aduc crengi de liliac dimineata? tb neaparat sa vb:).
imi place si mie carnea, imi plac si oasele, si suferinta, si durerea dulce. pffff, tot la liliac imi sta capul:)

another cherry spunea...

fuckyoutovarasi, e destul de delicioasa prezentarea ta, pacat ca nevasta contabila nu a apreciat boemia ta:)

Audrey spunea...

Alta cireasa, am gasit la un moment dat, e adevarat ca sunt foarte rari...Numai ca acuma sunt insurati. Cu altcineva :D
Deh, n-am stiut sa apreciez la vremea respectiva, acuma-mi dau palme...
Desi eu sunt de parere ca ce n-a mers atunci n-ar merge nici acum. Am incercat sa reincalzesc ciorbele si nu a functionat.

another cherry spunea...

alexandra, asa mi se pare si mie. ca dc nu merge, degeaba te zbati, ca nu se leaga bun liliacul, dar lasa. ca o sa straluceasca soarele si pe strada noastra:)

Monica spunea...

@Alexandra, eu am zis ca nu are rost sa precizez (mai sus adicatelea) ca noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui, deci carele Hal de sus nu prezinta alt dezavantaj decat ca e prea sus, poate:)
@hailanta cireasa (chiar, cum ati decis care e o cireasa si cealalta, si nu cumva v-as putea incurca?): niciodata nu e rau daca tintesti prea sus, decat daca te uiti strict acolo si nu pe traiectorie...Doamne, ce lema o mai fi si asta?Oi fi obosita:(

another cherry spunea...

monica, tare interesanta teorie, plina de self esteem. o sa reflectez la asta. oboseala naste si lucruri de pret:).

sincer? a cherry a fc blogul si a a luat prima de numire la indemana:P. stii, chiar si noi ne mai incurcam cateodata.

Anonim spunea...

deci am sa incep un pic timorat, mai intai pentru ca sint inginer si apoi pentru ca imi place sa fiu asa. Boem, nu stiu daca sint, dar imi place sa cheltuiesc banii, btw, nu prea mai inseamna boem acelasi lucru acum la fel ca acum 100 de ani, am citit eu ca cica s-a schimbat definitia. de ciufulit, am doua vartejuri de la mama natura, si imi sta parul zburlit, iar cu pieptenul m-am certat demult si nu ne-am mai impacat. imi place sa navighez, din pacate doar cu skijetul reusesc si doar vara, da senzatia e unica. de balet m-am lasat (am facut wushu) dar acum sint instructor de arte martiale, da nu-mi spuneti ca vreti sa slabiti ca nu le am cu tehnicile astea. e prea grele pentru mintea mea, sa calculezi, etc.

another cherry spunea...

pai de ce timorat, nu stii ca din punctul meu de vedere, taman asta e meseria de baza?!
:) bine ai revenit.
nu vreau sa slabesc. sunt superba:)
a, si e rapitoare meseria ta. imi lipseste:)

Anonim spunea...

I am happy with that.

another cherry spunea...

me too:)

Anonim spunea...

Good.

Anonim spunea...

:|