vineri, 30 mai 2008

cireasa si morcovul din fundul altuia

tb sa fiu mai cu bagare de seama. nu pot sa spun in ruptul capului, desi mi-ar face mare placere. in fundul cui se afla acum bine infipt morcovul de care va vb. pana la praselele lui de morcov.

dar pot sa spun ca este incredibil cum functioneaza transferul de morcovi din fund in fund pe lumea asta.

acum ceva vreme, eu aveam un mare morcov in fund. asa de mare ca putea sa mearga cu sanse sigure la expozitia morcovilor. la categoria cei mai mari din acel an.

am incercat sa traiesc si eu cum am putut. desi nu era usor. cand ai un morcov mare in fund, iti trebuie haine speciale. ca sa nu se vada. apoi, tb sa faci eforturi mari sa pitesti mutra de morcov in fund. o mutra trista, speriata, angoasata, stresata.

oamenii nu vor sa stea pe lg oameni cu morcovi in fund. fug de ei. ii mint ca sa scape. ii dispretuiesc. in cel mai bun caz, le e mila. iar mila nu e un sentiment pe care sa doresti sa il starnesti semenilor.

dupa chinuri pe care numai cei cu morcovi mari in fund pot sa le inteleaga, am scapat cu bine. m-am trezit intr-o dimineata si cand sa-mi iau cafeaua pe balcon, am vz ca stau incredibil de bine pe scaun. ce sa fie, ce sa fie.

ooops, nu mai e morcovul. dar unde a plecat. asta pe principiul ca, dupa o vreme, victimei incepe sa-i fie drag calaul. asa si cu morcovul si cu purtatorul lui. ma deranja rau. dar unde a plecat? si de ce?

ce mai conteaza. a plecat. bucura-te. si uite asa a inceput o viata noua. dar noua pe bune. si bineinteles ca, eliberata de presiunea morcovelui, o viata mult mai bogata si mai plina de minuni.

eu stiam ca morcovii circula. dar nu chiar asa. adica eu credeam ca morcovul meu merge doar mai departe. fara sa se intoarca la persoana care mi l-a infipt mie mai demult.

si uite cum acum ma uit la un morcov urias. acelasi morcov pe care il voiam plecat de la mine. ma uit la el. dar el e infipt in fundul altcuiva. o sa stea acolo o vreme.

e un morcov mare. si batran acum. cu mai multe experienta. calit in batalii. n-o sa plece usor, odata ce a gasit o gazda care l-a primit intim. e obosit si el, morcovul. vrea sa stea locului.

omul cu morcovul are fata mea de acum ceva vreme. poarta haine largi doar-doar l-o tine departe de ochii lumii. il doare. il doare rau.

nu pot sa zic ca ma bucur. dar ma minunez de asa fapta si rasplata. divina sau cine stie de unde venita.

atat pot sa spun.

aveti grija cand infigeti morcovi in oameni. s-ar putea sa se intoarca la voi. cu deasupra de masura.

morcovul a murit. traiasca morcovul.

23 de comentarii:

Ronin Man spunea...

betacarotenul din morcov face bine la sanatate si lupta impotriva radiatilor solare :) in rest, what goes around comes around, that's life!

Anonim spunea...

1. Te inteleg.

2. Intrebare retorica: este vorba de vreun coleg de la slujba ?

3. Daca te hotarasti vreodata sa scrii pe blogul NOSTRU nu trebuie sa scrii despre securitate (sunt satul), ci despre mentalitati. Esti experta in a zugravi asa ceva ! :P

Audrey spunea...

Nu trebuie sa te bucuri de morcovul altuia, zau! Hai, poate nu te bucuri, dar o olecutza de satisfactie tot razbate printre randuri :-)
Eu ma lupt cu un morcov as we speak. Nu e grav, ca morcovul meu e micutz, firav, pricajit. Cred ca daca ma incrunt putin la el o ia la goana cu coada pe spinare.

Unknown spunea...

ah, I know EXACTLY how that feels...roata, pisi, roata...

another cherry spunea...

ronin, deci crezi ca persoana care poarta morcovul acum o sa fie mai rezistenta la radiatii?:P deci e de bine pana la urma sa porti morcov. ca te intareste:)

another cherry spunea...

@cidule: 1. merci:)). 2 nu. 3. multumesc frumos, o sa ma gandesc. si totusi, de unde stii de dna stefan?:)
@audrey: ai dreptate, nu ma pot opri sa nu simtesc un pic de satisfactie. chit ca e muuuuult prea tarziu. imi pare rau ca ma bucur un pic, pt ca stiu ca o sa capat si eu, la randul meu, alti morcovi:).
ref morcovul tau, pai pune-l pe fuga, ce sa ne mai incurcam cu el:). sau dc nu e periculos, mai lasa-l acolo putin. suferinta e dulce cateodata.

another cherry spunea...

pisi, in cazurile astea e o roata cam zimtzata. un morcov zimtzat adica:P

Anonim spunea...

... perversa mica ... :D

B spunea...

"thy shall not twist the carrot upside smbdy's arse" the wizeman said

another cherry spunea...

cidule, colegule de blog, cum poti trai altfel pe lumea asta rea?
totusi cred ca sunt perversa in limite rezonabile:P

another cherry spunea...

liarliar, u, me u, sont les carot dantan?

Unknown spunea...

buahaha, tare.
zimtat n-as vrea sa simt...adica, huh, asa cred?

another cherry spunea...

:)
never say never. dar eu asa zic ca se simt morcovii care reies din situatii de-astea. ca o roata zimtzata. vrem sau nu.

Ronin Man spunea...

Another, cum fu la mare? mirosuri ceva? feti frumosi si muschiulosi?

Anonim spunea...

... Dap ... ce mai face Dna Stefan ? ;)

another cherry spunea...

ronin, misto de tot la mare. mirosuri : de apa, de shuberek proaspat prajit (insotit de bucuria, venita de la foamea nepamanteana, de a o vedea pe dna care il face, aceeasi), de lime si lamaie si mar din cocktailul pregatit de a cherry.
alte mirosuri: de cafea pregatita de ovidiu, de ciorba de scoici, de florile de iasomie ude de un pic de ploaie din curtea dnei stefan. care by the way (@cidule:)), facea bine. si ea si fetita paroasa:)
@ronin din nou: feti frumosi nu, doar muschiulosi. dar. niste tzarani:)

Anonim spunea...

M-am linistit !

(Fetita paroasa i-ar putea parea adorabila lui Codo care iubeste parul din urekile vacilor :P )

another cherry spunea...

cidule, uite ce idee buna. cred ca de-aia a si retinut detaliul cu urechile pufoase ale paroasei de fetita:). am o poza cu ea, cu fetitza, imi vine sa o pun aici in materialul cu morcovul, desi nu are nicio legatura:)

Audrey spunea...

Cirese & guests, va invitam sa ne faceti o vizita pe blog (http://audreyfeaturingmarilyn.blogspot.com/) si sa ne spuneti ce cantece v-au marcat copilaria si adolescenta. :-)Eu am inceput cu Lambada :D si am continuat cu Strada Sperantei, Te-astept sa vii, Tangoul, Imi plac desenele animate :-)
Va astept!

another cherry spunea...

venim:)

Anonim spunea...

sa stiti ca la fetite nu-mi plac urechile paroase, cred ca imi plac alte zone(am voie sa zic asta?) Adica vacutzele sint mai dragutze, si ele nu au urechi paroase, au blana in urechi ceea ce e altceva.

@cire:
1. stii de ce nu alearga melcul?
2. ai citiiitttt?
3. pentru melci exista cumva morcovi spiralati?
4. sa stii ca acum au aparut morcovi si pe baterii, de ce dimensiune vrei tu, dar cred ca tot castravetii in plastic sint cei mai buni.

another cherry spunea...

@codo:
1. nu. ca ii place sa se uite pe indelete in jur ar fi explicatia mea. aaaaaaa, nuuuuuu, ca ii flutura ochii:)), mi-am amintit!
2. nu. bate-ma, omoara-ma, n-am avut cand cum. tb sa citesc la innuenda, la audrey si la liarliar si la cati altii dragi.
3. nu cred.
4. aici nu e cum zici tu. deloc:)

Anonim spunea...

@cire:
1. smart girl, asa e ii flutura ochii :)))
2. nu te bat, asta e. no problem
3. nici eu, dar eram curios
4. ...daca tu zici...nu te contrazic.