duminică, 5 aprilie 2009

cireasa zum-zum

dragoste

Se ia cireasa. Se aduna prietenii ei. Se imbarca in masina.

Se cumpara bucate si cofeturi, mai mult decat trebuie. Se dau 14 telefoane pentru organizare si 22 de sms-uri. Se ajunge in padurea Cernica.

Se plateste tiganului de la intrare, acelasi de acum cine mai stie cati ani. Pe care probabil ca o sa-l fac odata una cu pamantul. O dijma ca sa deschida bariera si sa lase caravana prieteniei. 15 lei 4 autovehicule, ieftin ca braga.

Se patrunde in aurul verde, totodata si plaman al planetei albastre.

Se isca niscaiva ciondaneli organizatorice legate de locul perfect unde ar trebui sa adastam. Am crescut mari, ne-am complicat vietile si mintile indeajuns.

Unii avem animale de companie si sacose prea grele. Altii motoare prea frumoase sa le lasi singure in codru.

O parte dintre noi, mai ales partea femeiasca. Crede in existenta poienitei perfecte, cu iarba grasoasa si luminisuri transcendentale. Cineva se mira ca nu se aude susurul unui izvor.

Altii, de exemplu cireasa. Avem pur si simplu pareri exhaustive despre unde trebuie sa ne facem tabara. Si ne enervam ca ceilalti nu vad magia noastra de specialisti in ale picnicului.

Reusim sa lasam de la noi. Si sa ajungem la o unitate stilistica in decizie. Fiecare putin dezamagit ca ceilalti sunt asa de inflexibili. Dar totusi multumit ca se intampla.

Se ia cireasa. Se pune culcata pe o paturica rosie la soare. Si i se da vin rosu din belsug. Vin care ramane pe pahar, daca misti paharul. Ce mai jucarie pentru ochi si gatlej. Se da drumul la picnic. Avem chiar si unt.

In jur zumzaie prieteni buni, zum-zum. Padurea zumzaie si ea, zum-zum. Prietenii vorbesc mereu si glasurile lor fac zum-zum.

Ce sa mai zicem de gazele ce zboara in timp ce soarele amuzat se uita la ele. Fetelor, bucurati-va. Aveti doar o zi la dispozitie.

Mintea ciresei o ia razna. Ratiunea pleaca undeva, cu treaba. Si ramane sa faca fata situatiei simtirea. Cireasa se cufunda in pahar. Se cufunda in iarba si in flori.

Zum-zum face universul, zum-zum face si samburele ei. Scos de pe net si trimis in pielea goala direct in primavara.

9 comentarii:

thea spunea...

Excelent! La ce vreme am auzit ca a fost acasa we asta, era si pacat de petrecut altundeva decat afara, cu toate "ciondanelile" organizatorice :)

Tomata cu scufita spunea...

Chiar daca nu stai in Timisoara, uite ce prieteni minunati ai. :) Gasca mea de prietene s-a pierdut pe drum si singurii pe care mai pot sa ma bazez sa o punem de-o iesire colectiva sunt bloggerii cu care m-am imprietenit.

Auzi, da' pe cand planuiesc mareata iesire la Cluj, ma bazez si pe tine? :)

another cherry spunea...

@thea: daaaaa, a fost minune. cum e acolo, departe? a venit primavara?

@tomata cu scufita: cred ca da, zi-mi si incerc sa fac ceva in sensul asta. ador gangile noi:).

val mănescu spunea...

Fabulos de frumos de duios de bengos de voios de pufos de haios de mustos drăgăstos serios armonios svăpăios delicios graţios lipicios radios conştiincios mîngîios şi nemînios, cam aşa şi încă mai ceva e scrisul dumneavoastră, dragă Cireşică...

val mănescu spunea...

Fabulos de frumos de duios de bengos de voios de pufos de haios de mustos drăgăstos serios armonios svăpăios delicios graţios lipicios radios conştiincios mîngîios şi nemînios, cam aşa şi încă mai ceva e scrisul dumneavoastră, dragă Cireşică...

thea spunea...

Nici nu mi-a venit sa cred ca mi-a fost data o saptamana intreaga cu soare si fara pic de ploaie; au inflorit zarzarii; orasul e plin de lalele, narcise, zambile si branduse. Si e un parc aproape de A'dam care in fiecare primavara e plin de tot felul de flori de primavara - am fost we trecut si nu-mi mai venea sa plec d-acolo. Sera plina de liliac e o splendoare. Dar tot primaverile bucurestene raman in topul meu personal :)

Selma spunea...

ultimele 2 propozitii... deliciu! Bine scris, cireaso!

another cherry spunea...

varanuse, ce cuvinte potrivite tii tu sub solzii aia rugosi, cine ar fi zis ca se poate:)

@thea: liliac? ce nebunieeeeee, ador floarea asta! da, primavara bucurestiul are un pic mai mult farmec.

merci frumos andre:)

LiaLia spunea...

Cireaşo, să înţeleg că la mine ai vrut să faci impresie frumoasă, că deh, veneai prima oară :p De m-ai dat pe spate cu cele două pahare de apă plată consumate :)))) Dar data viitoare nu mai scapi! Altfel nu mai capeţi cornuleţe :D