sâmbătă, 4 aprilie 2009

jos producatorii si utilizatorii de snooze

vise

Eu inteleg progresul sa fie progres.

Dar cum sa-l las linistita pe Mos Ene sa ma stranga in bratele lui vanjoase. Cand stiu ca oamenii de stiinta lucreaza pentru cine stie ce grupare extremista. Dar numai pentru oamenii de rand nu.

Vreau acum, pe loc, rapoartele cu cheltuielile si eforturile si resursele umane si externalizarile. Si orele peste program ale inginerilor care au inventat functia snooze pentru ceasul desteptator.

Ce minte diabolica si-a inchipuit, plesnind din smocul sfichiutor din coada. Si scarpinandu-se agale la coarne. Cum sa strice somnul dulce al unui om sa zicem la ora 7 dimineata.

Si a venit cu ideea sa-l intrerupa la fiece cateva minute. Prin metode tehnice cu nume seducator. Spuneti acum dupa mine. Dar nu trisati, spuneti. Snoooooze. Snooooze. Snooooze. Este ca leganatul unui copil mic si roz. Cand de fapt actiunea in sine este taman pe dos.

In felul asta simplu, prima companie producatoare de asa ceva. Mi-a dat mie foc la valiza. Si celelalte s-au luat rand pe rand dupa ea. Si flagelul snoooooze, spuneti snoooooze, snooooooze, s-a intins ca o molima seceratoare.

Soarta potrivnica somnului dulce de cireasa. Face sa ajung sa impart spatii mici si foarte mici cu diverse personaje. Care folosesc snooooze ca pe biblia lor.

Diversi copii de gradinita crescuti doar ca si infatisare. Care nu pot sa accepte ca incepe o noua zi peste care ei sunt responsabili. Si se pitesc intre cutele cearsafului pana la urmatorul snoooooze. Si da-i, si lupta. Si iar snoooooze.

Sunt fericiti sa-si prelungeasca lesinul fie chiar si cu 5 minute amare. Si fac asta pe nervii ciresei. Care nu este deloc soiul asta. Si accepta sa ia taurul de coarne in fiecare zi. Inca de la primele tresariri care indica un nou inceput.

Ca un facut, cireasa nu trebuie sa se scoale la fel de repede ca snoooozerul. Si odata ce gongul a sunat, mai poate sa mai adoarma o singura data. Apoi, ii e fatal. Bucuria e stricata.

Dupa urmatorul sunet, nu mai poate sa puna geana peste geana. Si incepe sa-si urasca cu pasiune aproapele. Oricare ar fi el. Si orice functie ar indeplini in livada ei.

Cireasa nu poate sa-si stapaneasca ura. Si cand colegul de spatiu aplica snoooooze, ea aplica in contrapartida aboooooze. Adica, odata somnu-i e stricat, incepe sa se fojgaie.

Da cu coatele in adversar sau, daca el nu este atat de aproape. Incepe si tranteste usi. Scapa obiecte pe jos. Stranuta din senin. Aprinde lumina. Porneste radio, aparent nedandu-si seama cat de tare e. Pana nemernicul cu snoooooze se trezeste.

Pentru ca cireasa nu accepta ca cineva sa-si bata jos de diminetile ei. Si sa scape nepedepsit. Jos snooooooze si jos oamenii care cred ca pot sa traiasca asa pe langa ea. Cireasa va lupta mereu si va invinge.

5 comentarii:

thea spunea...

Eu ma trezesc inaintea ceasului de cele mai multe ori; daca nu, e suficient sa sune doar o data, nu mai adorm dupa. Insa cand eram in casuta mea din Bucuresti, auzeam snooze-ul vecinilor de deasupra, care se trezeau la fix 6.15 - eu puteam sa ma trezesc si la 8 fara un sfert... Dupa trezirea lor, eram martora tuturor miscarilor cu papuci cu talpa tare prin apartamentul lor cu gresie pe jos, stiam cand umbla in sifonier ca aveau usi glisante care duruiau sanatos, stiam cand cineva e in baia lor ca inevitabil scapa ceva pe jos... Cam asa....

Paul P. spunea...

Remarc o greseala in articol. In urma aprofundatelor studii in ceea ce priveste functia de snooze a diverselor aparate se pare ca ele iti ofera doar 9 minute si nu 10. Dupa cele 9 minute revine chinul ascultarii sunetului suav de alarma...

carlitos spunea...

Subscriu: jos snoooooooooooze!

Si jos partenerii care se trezesc cu 45 de minute inaintea noastra, iar desteptatoarele lor suna cu 15 minute avans fata de ora-limita, doar asa ca sa ne f**a noua somnul, iar ei sa se intoarca de pe o parte pe alta la fiecare 5 minute, indiferent cate coate dam...

si vreau inapoi fiecare ora de somn furata de 1 an si jumatate incoace!!! inclusiv sambetele. :((

another cherry spunea...

@thea: vecinii sunt morti acum, nu?:P

@PP: 9? Habar n-am avut. Ai citit cartea 11 miunute de Coelho? Ce mai cifre pun si astia...

@carlitos: cine a furat ora, ca are de-a face cu mine!

carlitos spunea...

ei, a futar-o... ce sa mai.

cica, in revansa, mi-o da inapoi seara, cand vorba-vine as putea sa adorm cu o ora inaintea lui, in zgomotul de elicopter al unui calculator ramolit, timp in care el sta sa se joace "numai putin"... :)