marți, 28 aprilie 2009

cireasa nu scuza falsa dezordine

liar

Exista pe lume un soi de oameni. Care nu se incanta la masini scumpe si bijuterii. Se blazeaza taman la partide de sex focoase si mancaruri alese. Si nici macar nu le trece prin cap sa plece in vacanta in insula La Reunion.

Ei sunt fericiti doar atunci. Cand dupa ce reusesc sa te aduca sub vreun pretext in vizuina lor, acasa. Sanctuar de harciog fara alta ocupatie, aranjat pana in cele mai marunte cotloane.

Te opresc atunci chiar la intrare. Unde zambesc dulceag-mincinos si zic. Scuzati dezordinea. Apoi se uita mandri la pardoseala sclipicioasa. Probabil data cu pronto acum 3.5 minute.

Pardoseala pe care poti s-o si lingi ca pe o acadea, daca ai chef. Si apoi se uita inapoi la tine, in culmea excitatiei aproape sexuale. Ca sa vada feedback. Ia, ai cazut pe spate?

Ei adora sa vada cum te fastacesti. Si cum nu stii in ce fel sa te mai explici. Ca tie nu ti se pare asa. Spera ca o sa-ti gasesti cuvintele cele mai potrivite. Sa le lauzi curatenia.

Si ei apoi se apara, cu maximum de convingere. Nuu, iarta-ma, chiar n-am avut timp sa fac. Am venit direct de la serviciu. Si de-aia m-ati prins asa. Daca veneati alta data, era mult mai curat.

Cand era mai mica. Cireasa chiar credea ca l-a prins pe respectivul cu chilotii-n vine.

Ca probabil covorul omului e plin de vin rosu, noroi si ketch-up, la un loc. Exact ca in reclamele pentru dispozitive demo. Si ca in ghivece sunt infipte mucuri de tigari.

Verifica veioza, sa vada daca pe ea troneaza niste strampi. Fugea in bucatarie sa constate chiuveta pline de vase imbacsite. Din care s-au nascut fapturi noi, primordiale. Si se uita la cainele, probabil nescos. Murdar si el, cu ghemotoace prin blana.

Abia mai tarziu, crescand ea, a inteles cireasa. Ca scuzele astea sunt o butaforie. Ca nu are nimic de scuzat. Si ca respectiva locuinta. E mereu mai dereticata decat o farmacie. Si mai lustruita ca un magazin unde se vand bomboane.

Ca de fapt oamenii cu pricina freaca toata ziulica la scorbura. Si nu se linistesc pana nu smulg de la ceilalti. Vorbe de lauda. Cum alta strategie n-au gasit, o baga pe-asta.

Si chiar daca ea simte putina mila pentru persoanele cu pricina. Obsedate de subiectul asta. Si in disperata nevoie de cuvinte elgioase la adresa curateniei. Tot nu mai vrea sa le intre in joc.

Asa ca atunci cand i se intampla. Declara pe loc ca ea nu scuza dezordinea. Nu cand e falsa.

13 comentarii:

vera spunea...

Bravo, fructa, bine zici! My feelings, exactly. De fapt, e o chestie mult mai complicata, pe care o intzelegi extraordinar, cind calatoresti - mai ales in America. Fitzele penibile, care fac parte din fondul stramosesc al poporului roman si care nu exista peste tot. Asa ca, daca mergi in vizita la cina si ai primit o portie si ti se ofera inca un pic, ce faci tu, crescuta in elegantza si politetzea romaneasca? Zici: 'Vai, nu, lasatzi!' And guess what! Ei lasa. Nu ca la noi, unde gazda insista, insisti si tu si pina la urma mai primesti.
Idem, cind te scoli de pe fotoliu si zici: 'ok, s-a facut tirziu, plec acasa.' La Bucuresti, ti s-ar spune: 'De ce? nu e tirziu. Mai stai si tu nitzel.' Si tu mai stai. Acolo, ai zis ca vrei sa pleci, ti se aduce paltonul. Adica, you don't say it if you don't mean it. Ce joc e asta? Tu sa zici, stiind ca el/a stie ca e invers, el/a sa insiste, etc. O timpenie. Asa ca, spre a incheia, nici eu nu fac jocul si devin destul de impopulara printre concetateni. Dar e atit de soothing...

vera spunea...

P.S. Si ma retzin sa fac o dizertatie despre cum postul de azi are legatura filosofica-existentiala cu cel de dedesubt, despre orgasm. Just a hint - food for thought.

jane spunea...

si pt mine e la fel. daca mi-ai zis ca pleci, inseamna ca ai avut un motiv. iar daca zic ca plec si se insista mai delicat sau mai putin delicat sa raman, de obicei raman. numai ca uneori, acele insistente sunt de ochii lumii, iar acei oameni se trezesc cu mine pe cap, chiar daca nu ma vroiau.
on-topic: eu cand imi cer scuze pt deranj, e mare deranj. ceea ce nu e deloc neobisnuit pt mine :)

another cherry spunea...

@vera: tu zici ca te abtii dar mi-ai bagat morcovul. deci tu crezi ca faptul ca ei intreaba daca am avut si cand zic da, refuza sa ma creada. este pentru ca vor sa ii laud groaznic. si ei sa zica nu, nu, cred ca nu am reusit sa-ti produc. si eu sa insist ba daaa, ba daaaa, e minunat. si tot asa?
cat despre romanismele astea, si eu le boicotez pe toate, exact cum ai zis si tu. si sentimentul e tare dulce.

@jane: dar ramai pentru ca ai mai vrea sa ramai sau pentru ca ti-e jena sa pleci din cauza rugamintilor? eu sunt cunoscuta ca o ciudata in grupul de prieteni, care nu se mai obosesc sa ma roage sa stau cand eu zic ca mi-a sosit ceasul. ma lasa in plata mea. cat despre mancare, nu trebuie sa ma roage nimeni de doua ori:))

vera spunea...

Serizo, eu citesc la tine SI pt. ca te iau in serios si cred ca ce povestesti tu din viata ta e adevarat. Nu vorbim aici despre embellishments de rigoare, ci despre the core.

Asa ca, in conjunctie cu postul "Imi vor vecinii sfirsitul", deduc ca tu dai semne indubitabile - si decibelice - de satisfactiune. Asa ca nu vad decit doo posibile explicatii la nevoia domnului de reassuring messages:

1. ori e cum spui tu chiar deasupra ACESTUI comment, ca e cocos,
2. ORI - si aici nu are legatura cu tine, de fapt - a avut o/niste experienta/e anterioara/e cu gagica/e foarte manipulative si prefacute, care i-au facut scenete de circoteca la orgasm si fie scenele tale sint prea palide, fatza de ce stie, fie nu are incredere in semnele pe care tu le dai natural si crede ca sint teatru. A doua varianta este cea scuzabila. Daca e prima, lasa-l!

JolaGoddess spunea...

Hehehe, cunosc amici care se incadreaza usor aici.
Eu din pacate sunt dezordonata. Dar doar prietenilor mei cei mai buni le permit sa vada asta. Daca se intampla sa invit pe altcineva la mine, fac curatenie luna si atat. Nu caut laude pentru curatenie, no way. Doar laude pentru modul cum gatesc, de fapt ii intreb daca le-a placut (god i hope they do) si daca raspunsul este pozitiv atunci se aud niste ingerasi cantand "Haleluiah" :))

LiaLia spunea...

În primul rând, eu sunt mama haosului domestic şi n-am nicio problemă cu asta, aşa că atunci când vine cineva la mine spun direct "dacă ai venit să mă vezi, bucură-te şi de haos, dacă ai venit să strâmbi din nas la dezordine, uite uşa". Cât despre ce ai spus tu hehehe, I'm such a bitch! :D Celor nu f apropiaţi care mă iau cu miorlăituri din astea din care se aşteaptă să le laud sclipicenia casei le spun "nu-i bai, şi la mine e dezordine şi ceva murdări". Celor f apropiaţi care îşi permit să îmi spună tâmpenia asta le spun delicat "du-te, mă, în pizda mă-tii!" :)))

mimi spunea...

eu vreau sa stiu cum reusesc oamenii aceia sa aiba casa luna.
la mine dupa ce dau cu mopul in bucatarie la cateva ore gasesc firmituri pe jos, pe covorul din camera invariabil incep sa apara scame imediat dupa ce il aspir, iar in baie apare praf.
cum reusesc oamenii aceia sa aiba o casa impecabila? nu locuiesc acolo, tin toate geamurile inchise, mananca in camara?
si daca e sa fim sinceri merita toate laudele pentru asa performante.

another cherry spunea...

@vera: daca era o singura persoana, mai ziceam. dar mi s-a intamplat de cateva ori, cu cocosi diferiti, so to speak:P. eu face eu ceva din cale-afara...de putin sau de mult.

@JolaGoddess: pai adica esti normala:)). si eu incerc sa fie curat cand vine lumea la mine. dar daca nu e apuc, asta e. cat despre gateala, sa-i puna pacatul sa nu ma minta frumos. aici tell me lies, tell me sweet little lies...

@LiaLia: vulpea e turbata si simpatica ca de obicei! ce-mi place ca ce-i la tine-n capusa ajunge direct in gusa. tare imi place.

@mimi: pai or merita laude, nu zic. dar sa nu mai fie ipocriti, sa vaneze complimente prin mijloace necinstite.

vera spunea...

Ok, atunci teoria corecta ar fi ca faci prea mult si ei nu sint obisnuiti. Si cred ca reactia ta e fake, fiind prea demesurata si noua pt. ei si prea flatanta. Si, cum aproape toti sint insecure cu cit de buni amanti sint, cad prada insecuritatii lor si se gindesc ca tu exagerezi. Nu se pot gindi si ca sint femei care au reactii naturale mai hormonale. Si crede-ma ca stiu ce zic. Nu te mai ingrijora. Fii tu! Fara prefacatorii, dar si fara prea mare consum de constiinta, ca nu sintem la sanatoriu si nici la azil, sa ii menajezi atita, neputinciosii si plingaciosii dreak! Cu naturelul lor sensibilos cu tot. Hai ca scosei toxina!

alex spunea...

Ca de obicei cireaso, ma atingi la subiecte sensibile, imi place curatenia.
S-o am, s-o aiba altii, sa ma lafai si sa ma tolanesc in ea.
Dar nu s-o intretin.

Aia de care vorbiti voi aici cu admiratie, ii cunosc, sunt nebuni.
Se apleaca tot timpul dupa scame invizibile, investesc timp din timpul lor pentru cauza nobila de a lustrui, a sterge si a aseza obiecte mici.
Petrec dupamieze si seri la rand cu mopuri, perii si carpe umede, pe cand altii citesc, merg la munte sau - ca tine - fac sex infocat.

Oricum, ramane ce-am zis, ador curatenia.

Anonim spunea...

Eu tot nu m-am prins cine e "another cherry" si "LiaLia", ma incurc in pooooze si bloguri, nu mai pot! Pentru ca din poze, capul liei e cel de cireasa, hmmmmm...
Si la mine e dezordine si nu ma scuz :))) da' mi-au trebuit niste ani sa pricep!
Floricel

alex spunea...

Da, e ceva putred in Danemarca cu Lialia si anothercireasa.
Mi-am batut putin capul, dar am renuntat, savurez cireasa cate or fi ea