duminică, 23 martie 2008

bulgarskata weekendata

am ce am cu moldovenii si alti vecini slavi in ultima vremeta. nush de ce dar vad ca destinatii ca amsterdam sau londrata se lipesc mai greu de mine.

intr-o nevoie disperatata de castraveciori murati, dulceata de trandafiri, compot si afectiune, am fugitata in we la pritenii din sofia.

am descoperit cu destula mirare, biata cireasa neinformatata, ca sofia e doar la 6 ore departare. si ca e asezata fix langa un munte mare. plin de zapada, pe care bulgaroi cu ceafa groasa skiau si acum. miam-miam.

au o branza acolo, ce n-a vz parisul. sau londra. asa de bunatata incat japonezii, intr-o actiune de guerilla, au sechestrat branzata si au incercat sa o reproduca la ei acasa. sub ciresii infloriti.

dar nu le-a iesitata pt ca bacteria cu pricinata, care face branza buna in burduf bulgaresc, nu vrea decat aici. in japonia sau oriunde in alte parte face o psihozata si moare. sub privirile neputincioase ale unor oameni de stiinta reuniti. tatata.

informatie de culise: am aflat ca bulgaroaicele te intreabata, cand le inviti la un date in oras, cat castigi. ca sa vada daca meritata osteneala. aprige femei. toate vrem sa stim, dar nu intrebam asa.

tot ele sunt mai pasionate de moda decat milanezele sau pariziencele. mananca doar o foaie de salata si 2 capere pe zi in dorinta de a fi skinny. si dau toti banii pe haine. de fapt, oriunde te uiti, e macar un magazin de pantofi. sau posete. sau o combinatie din cele 2.

orasul e plin de straini. care cum vine la sofia cade secerat. isi inchiriaza repede apartament si gaseste un job. de vina tb sa fie branza. folosita la maximum in toate felurile de mancare.

bulgarii scutura pe bune repetat din cap cand vor sa zica ca da. si incuviinteaza pt nu. confuzia e mult mai mare atunci cand vor sa fie draguti si incearca sa faca ca tine.

rezultatul e ca n-o sa stii niciodata dc a vrut sa zica da bulgaresc, care e nu romanesc. sau invers. si orice incercare de a clarifica, incurca si mai mult lucrurile.

dar partea buna e ca din cauza asta poti sa alegi din sofia ce-ti convine.

raspunsuri pozitive. branzata. castraveciori. sau afectiune. tatata.

Niciun comentariu: