miercuri, 19 martie 2008

cireasa dictatoare la mizil

as face din el un oras model, bineinteles.

leapsa "ce-as face dc as fi dictatoare la mizil" e luata de la o femeie simpla, dar serioasa. ai zice ca asa o femeie nu se tine de goange, dar uite.

mizil are niste dezavantaje. unele geografice, altele de mentalitate.

dictatura mea ar urmari nu sa ii chinuie pe bietii mizileni cu lucruri de care nu sunt vinovati. ci i-ar obliga sa faca din orasul lor un loc care sa se deosebeasca prin ceva anume.

pt ca acum e varza. eu am fost la mizil. e un fel de vale a plangerii combinata cu locul in care nu s-a intamplat nimic.

da, stiu. as face din mizil cu forta un centru turistic si as reabilita zona din pct de vedere economic si de imagine. mi-as face o misiune din transformarea mizilului in 10 pasi simpli.

i-as obliga pe mizileni sa inventeze 7 festivaluri internationale. de gatit si mancat cea mai mare friptura cu cartofi prajiti din lume. de infasat copiii old style, fara pampers, in cel mai scurt timp. de body painting. de imitat animale. de crosetat contra cronometru. de plans la comanda. de sarutat cat mai mult, ore in sir. doar o data la 2 ani, evenimentul celui mai mare cartof.

deja cred ca orasul ar fi, in faza asta, un pic mai popular.

as organiza transport gratuit din orice oras mare al tarii catre mizil. ba chiar si din vecini. sofia-mizil. chisinau-mizil. budapesta-mizil.

pt a face toate aceste lucruri posibile, mizilenii ar tb sa faca ff multe ore in folosul comunitatii. i-as lasa sa petreaca doar putin timp cu familiile, prea putin. asta ar imbunatati simtitor climatul familial. pt ca vizitele scurte sunt cele mai placute.

as legaliza haremul in mizil. fiecare femeie mizileana sa poata avea mai multi soti. as oficia astfel de casatorii si pt strainii care vin adusi de cursele directe catre mizil.

masinile n-ar avea voie sa mearga in mizil, si pt asta as face o parcare mare, ca la venezia, la margine. in interior se poate merge doar calare sau pe jos.

as pune populatia as contribuie enorm la bugetul mizilean si as infiinta cea mai mare herghelie de cai de rasa din Europa.

as inventa un sport mizilean si o culoare anume a orasului. i-as numi voluntari pe mizileni sa construiasca o catedrala. a doua cea mai mare din Europa.

dc in 3 ani orasul nu s-ar reinventa sub bagheta mea, l-as rade de pe fata pamantului. si as face altul nou. un nou mizil. asezat doar un pic mai incolo.

dc ideile mele par interesante oficialitatilor din mizil, le astept sa ma contacteze.

dau leapsa mai departe lui mako.

5 comentarii:

Anonim spunea...

...mda. haremul si caii m-au impresionat mult :)))

dimitri spunea...

pe mine partea cu rasul de pe fata pamantului, that's the spirit.

dar totusi, ca dictator al Mizilului, cred ca cel mai bun lucru de facut ar fi sa invadezi Ploiestiul.

another cherry spunea...

femeie simpla, o sa te invit cand e gata:)

altcineva, Ploiestiul imi aduce amintiri ciudate. nu pot sa-l invadez, oricat as vrea. e ceva sentimental la mijloc:). altfel era de multa vreme mancat.

dimitri spunea...

draga mea, in razboi ca si in dragoste nu e loc de sentimentalisme :)

another cherry spunea...

ah! deci sa-i fac pe prahovenii smecheri una cu pamantul? hmmmmm:)