vineri, 28 martie 2008

ochii ciresei care a vazut

m-am uitat la poze cu mine acum vreo 10 ani. fara vreo nostalgie.

adica aveti noroc. eu arat mult mai bine acum. pe bune. am un stil mult mai placut. de fapt am un stil. atunci nu aveam. parul imi sta mai misto. hainele ma reprezinta mult mai tare. sunt blonda si asta ma multumeste. sunt mai slaba.

si stiu sigur ca si viata mea din pozele cu pricina e mult mai saraca decat viata ciresei de acum. o persoana care stie ce vrea si cam cum sa obtina. ca sa se simta bine. o femeie mai vesela. mai sociabila. care face alegeri. si are cei mai buni prieteni pe care si i-ar dori cineva. + o supermama.

ce sa mai. sunt mult mai multumita de cireasa parguita de acum decat de zmeura necoapta de atunci.

dar ochii. ochii de atunci m-au impresionat. ei s-au schimbat mult. si sunt singurii de care nu sunt sigura ca in bine.

ochii aia din poze erau increzatori, ba chiar creduli. erau naivi si deschisi la tot felul de lucruri. erau blanzi si dornici. nu mai au nici o legatura cu ce e acum.

azi am ochi care spun mereu lucruri. dc esti atent in ei ruleaza mereu filme. unele americane, cu final bun. altele europene, de arta. din care nu intelegi nimic. cateodata ochii mei dau si comedii. sau filme cu vag continut explicit.

sunt ochi care au vazut tot felul de intamplari si obiecte si oameni. si e evident ca nu au ramas indiferenti. nu pot sa zic dc ochii de azi sunt de calitate mai proasta. poate dimpotriva. stiu la ce sa se uite. si cum.

dar in ei vezi ca nu mai e loc de atata mirare. vezi ca au inteles. ca m-am schimbat.

imi pare rau ca nu m-am prins la timp de chestia asta. pt ca as fi facut un fotoreportaj cu ochii mei le fiecare 6 luni sau un an. ca sa vad unde s-a petrecut cea mai mare schimbare. si sa-mi explic ce au vz ei in perioada aia.

dar ma rog, nu e timpul pierdut. pt ca mai am atatea si atatea chestii de vz. niciodata nu m-am simtit mai bine ca acum.

iar ochii mei sunt si eu incantati. de ce lucruri si obiecte si oameni le pun dinainte-le.

si pana la urma de-aia si sunt facuti. sa vada. sa inteleaga ceva. si sa evolueze.

5 comentarii:

Anonim spunea...

m-ati emotionat, doamna :)

Anonim spunea...

... asa de mult incat am incurcat campurile ... si-am scris emailul in loc de 'femeia simpla'. binevoiti a schimba, va rog? nu ma lasati la voia spamului :)))

another cherry spunea...

ma bucur tare. as vrea sa schimb ce zici tu, dar nush cum:). stai sa ma sfatui cu cealalta cireasa. eu si tehnica, aba si mitraliera:)

Anonim spunea...

stimata cireasa, nu pot decat sa oftez cu zambilici de subscriere si sa precizez ca in cazul persoanei mele fizice ochii mei s-a lasat cu o unda de albastru mai inchis si uneori gri, da mi se par mai luminosi, mai puternici, mai patrunzatori, mai intelegatori si-mi place tare de ei.

another cherry spunea...

super mako
de-aia ne intelegem, ca amandoua credem ca avem ochi mai buni acum. desi ei sunt cumva mai tradatori:)